Σε μια Λίβερπουλ γεμάτη ταλέντο και ποιότητα, ο Τζέιμς Μίλνερ αποτελεί τον πιστό στρατιώτη, έναν ποδοσφαιριστή που δεν «κουβαλάει» την ομάδα, αποδίδει όμως τα μέγιστα όποτε χρειάζεται. Ο Άγγλος βρίσκεται στο 36ο έτος της ηλικίας του, αποδεικνύει όμως συχνά πως δεν… μεγαλώνει, απλά ωριμάζει.
Στις 24 Μαΐου του 2015 ο Τζέιμς Μίλνερ φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, στην νίκη της ομάδας κόντρα στην Σαουθάμπτον με 2-0, αγωνιζόμενος ως δεξί εξτρέμ. Εφτά χρόνια αργότερα (17/05), με την φανέλα της Λίβερπουλ πλέον, αντιμετώπισε ξανά τους «αγίους» (2-1 υπέρ των «κόκκινων»), παίζοντας τόσο στον χώρο του κέντρου όσο και ως δεξί μπακ!
Η ικανότητα του Άγγλου να αγωνίζεται… σε όλο το γήπεδο «χάρισε» για ακόμη μια φορά μια κρίσιμη νίκη στην Λίβερπουλ, διατηρώντας την στο «παιχνίδι» του τίτλου. Ο Γιούργκεν Κλοπ αναγκάστηκε να παρατάξει την ομάδα του με πολλές αλλαγές, λόγω του τελικού του FA Cup με την Τσέλσι (14/05), με τους περισσότερους, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Τσιμίκας, να αντιδρούν εξαιρετικά. Πρώτος απ’ όλους, φυσικά, ο 36χρονος.
Ένα ημίχρονο ως μέσος και ένα ως δεξί μπακ. Ή αλλιώς, άλλη μια μέρα στην δουλειά για τον Μίλνερ, ο οποίος αρίστευσε σε όλους τους ρόλους που του ανατέθηκαν. Στον χώρο του κέντρου περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τις επιθετικές προσπάθειες της Σαουθάμπτον, έχοντας τέσσερα κλεψίματα σε 45 λεπτά. Ταυτόχρονα, έδινε δημιουργική «πνοή» στην ομάδα του όποτε υπήρχε ανάγκη, ολοκληρώνοντας το -εξωφρενικό- 97% των 54 πασών που επιχείρησε και δημιουργώντας πέντε ευκαιρίες για την ομάδα του! Δεν έχασε, φυσικά, την ευκαιρία να απειλήσει τον Μακάρθι όποτε είχε την δυνατότητα, προσθέτοντας και δύο σουτ (ένα στον στόχο) στην στατιστική του.
Με την αποχώρηση του Τζο Γκόμεζ στο ημίχρονο, είχε έρθει η ώρα να αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Φυσικά, σαν σωστός… ελβετικός σουγιάς, απέδωσε εξαιρετικά και εκεί. Κέρδισε τις περισσότερες από τις μάχες που έδωσε με παίκτες των «αγίων», έδειξε αστείρευτη ενέργεια και επιθετικότητα, ενώ δημιούργησε και μια ευκαιρία ακόμα. Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που θα «ζήλευαν» ακόμα και οι πιο ολοκληρωμένοι μέσοι της Premier League, μετακινήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας για να δώσει ακόμα μια αμυντική παράσταση. Και όλα αυτά στα 36 του χρόνια!
Το συμβόλαιο του Μίλνερ λήγει τον Ιούνιο και η παραμονή του στο «Άνφιλντ» κρίνεται αμφισβητήσιμη. Ο Άγγλος δεν «μαγεύει» με την τεχνική του, δεν εντυπωσιάζει με την εκρηκτικότητα και την ταχύτητά του, δεν αποτελεί «τέρας» δύναμης. Όμως, η αυτοθυσία του, η ηγετικότητά του και η δυνατότητα του να αποδίδει όποτε και όπου χρειαστεί είναι στοιχεία που -αν τελικά αποχωρήσει- θα λείψουν σίγουρα στην Λίβερπουλ.