Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου, πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, που είχαν κοινή θητεία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παραχώρησε δηλώσεις στην ελλαδική ιστοσελίδα «SDNA», και τόνισε μέσα σε άλλα, πως ο Σέρβος κόουτς είναι ο απόλυτος άρχοντας των αποδυτηρίων και θα κάνει ξανά, πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό. 
Αναλυτικά το δημοσίευμα: 
«Ο άλλοτε πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, καταθέτει την πρόβλεψή του για το μέλλον του Σέρβου τεχνικού στο «τριφύλλι», ενώ συγχρόνως ανασύρει από το αρχείο τα χρόνια της άκρως επιτυχημένης παρουσίας του 59χρονου κόουτς στην κυπριακή ομάδα την οποία «γέμισε» με τίτλους και οδήγησε μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ!Κόκκινο…χτυπάει η δημοτικότητα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον οργανισμό του Παναθηναϊκού.
Επί των ημερών του Σέρβου τεχνικού το «τριφύλλι» διέγραψε υψηλές…πτήσεις, πέτυχε σπουδαίες – ηχηρές νίκες κι εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο έπειτα από πέντε χρόνια «εγκλεισμού» στο ελληνικό…χωριό.
Συγχρόνως, οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν το Σάββατο (21/5) το τρόπαιο του Κυπέλλου στον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ και μετά από πολλά χρόνια…φλερτάρουν ξανά με έναν τίτλο!
Με αυτά και με αυτά ο Γιοβάνοβιτς εισπράτει τρομερή δημοφιλία στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών.
Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην τελευταία προπονητική θητεία του (2008-13) στην Κύπρο και στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.
Τότε που «έχτισε» μια σπουδαία ομάδα που πέρα από το σάρωμα των εγχώριων τίτλων, τρύπησε το ευρωπαϊκό…ταβάνι της ιστορίας της φτάνοντας στο σημείο να διεκδικεί τη πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοζέ Μουρίνιο και και των αναρίθμητων ποδοσφαιρικών αστέρων (Κασίγιας, Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Εζίλ, Κακά, Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν).
Το  SDNA  επικοινώνησε με τον τότε πρόεδρο του κυπριακού συλλόγου, Φοίβο Ερωτοκρίτου (διακρίνεται αριστερά στη φωτογραφία), ο οποίος γνωρίζει από «πρώτο – χέρι» τον κόουτς – Γιοβάνοβιτς και όπως έχει να λέει με απόλυτη ειλικρίνεια, εξ αρχής δεν είχε καμία αμφιβολία για την επιτυχημένη διαδρομή του (και) στον πάγκο του Παναθηναϊκού και τη συνεχή αγωνιστική πρόοδο του «τριφυλλιού» με τον Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι του κλαμπ.

«Γνωρίζοντας πολύ καλά τον Ιβάν από τα χρόνια της απολύτως επιτυχημένης συνεργασίας μας στον ΑΠΟΕΛ, ασφαλώς και περίμενα πως από την πρώτη του κιόλας χρονιά θα βάλει την…σφραγίδα του στον Παναθηναϊκό.
Πρόκειται για έναν προικισμένο τεχνικό που ήταν και παραμένει απολύτως αφοσιωμένος στην ομάδα που εργάζεται.
Είναι άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου…» ήταν τα πρώτα λόγια του άλλοτε προέδρου του ΑΠΟΕΛ και πρόσθεσε:
«Πιάνει την ψυχολογία των παικτών και τον παλμό των αποδυτηρίων και κάνει άριστη διαχείριση.
Γενικότερα είναι ένας τεχνικός που δίνει τα πάντα για την ομάδα στην οποία εργάζεται.
Ήρεμος και ευγενικός χαρακτήρας, αλλά και συγχρόνως σκληρός όπου το επιβάλλουν οι συνθήκες και οι καταστάσεις».
– Για την σχέση του με τους ποδοσφαιριστές:
«Μπαίνει στην ψυχολογία τους και ξέρει πως να συμπεριφερθεί στον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Στον ΑΠΟΕΛ πάντα οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και με τον κόσμο ήταν άριστες.
Είχαμε τρομερή…χημεία και μεγαλώσαμε όλοι μαζί. Και ο ΑΠΟΕΛ και ο Ιβάν».
– Για το τι θυμάται πιο έντονα χαραγμένο στο μυαλό από τη σεζόν της παρουσίας στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ:
«Για να είμαι ειλικρινής θυμάμαι πιο έντονα όχι τα δύο παιχνίδια με την Ρεάλ στα προημιτελικά, αλλά το προηγούμενο ματς με την Λιόν στη Λευκωσία και τις σπουδαίες αποκρούσεις του Χιώτη».
– Για το εάν εξακολουθεί να διατηρεί επαφή με τον Ιβάν:
«Μιλάμε και έχουμε επαφές, όχι όμως με τη συχνότητα που το κάναμε τα παλιά χρόνια της συνεργασίας μας στον ΑΠΟΕΛ».

«Ο απόλυτος άρχοντας των αποδυτηρίων»

– Για αυτό που «φτιάχνει» τον Γιοβάνοβιτς και τον κάνει να δουλεύει απερίσπαστος:

«Ο Ιβάν θέλει να είναι ο απόλυτος άρχοντας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο πρόεδρος να κάνει τη δουλειά, τα μέλη της διοίκησης το ίδιο κι αυτός τη δική του».

– Για το μέλλον της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό:

«Είμαι βέβαιος πως θα συνεχιστεί η επιτυχημένη θητεία του στον Παναθηναίκό. Ο Ιβάν θεωρεί δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα, έχει δεθεί με τον Παναθηναϊκό και απολαμβάνει την μεταξύ τους συνεργασία».

«Λειτουργεί πάντα κι ως τεχνικός διευθυντής»

– Για το γεγονός πως όπως συνέβη στον ΑΠΟΕΛ έτσι και στον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς δεν υπάρχει το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή:

«Ο Ιβάν θέλει να΄χει το πρώτο και τελευταίο λόγο για τους παίκτες και τις μεταγραφές. Τους αξιολογεί τους, ψάχνει κι αποφασίζει ο ίδιος.

Έτσι λειτουργούσε πάντα και έτσι θα εξακολουθεί να λειτουργεί αναλαμβάνοντας άτυπα και ρόλο τεχνικού διευθυντή».

– Για το κατά πόσον ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει ξανά πρωταθλητής υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιοβάνοβιτς:

«Είμαι πεπεισμένος πως εφόσον του δοθεί ο χρόνος και ικανοποιηθούν όλα τα “θέλω” του θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προσωπικά του εύχομαι ό,τι καλύτερο και στον ίδιο και στον Παναθηναϊκό».