«Ο Απόλλων, πήρε ότι άξιζε και θα γίνει πιο ισχυρός…»
ΑΠΟΛΛΩΝ

«Ο Απόλλων, πήρε ότι άξιζε και θα γίνει πιο ισχυρός…»

Για την κατάκτηση του τίτλου, την πορεία, τα ματς-κλειδιά και την επόμενη μέρα στον Απόλλωνα, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Φανούριος Κωνσταντίνου.

-Για τον τίτλο: «Είναι μια ιστορική μέρα, μια μέρα λύτρωσης και εξιλέωσης. Μια διαφορετική μέρα τα τελευταία δέκα χρόνια. Το επιστέγασμα μιας δύσκολης χρονιάς, μιας χρυσής 10ετίας για τον Απόλλωνα. Μπορούσαμε και τα προηγούμενα χρόνια να πάρουμε τον τίτλο. Το… γυροφέρναμε. Ο Απόλλωνας πήρε ότι του άξιζε, αυτό που του χρωστούσε η ιστορία. Κατακτήσουμε το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, ίσως στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το πήραμε με καθαρό μέτωπο».

-Η επόμενη μέρα: «Ο Απόλλωνας θα είναι πιο ισχυρός. Δεν ξεδιψά με ένα πρωτάθλημα. Θα παραμείνει στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Υπάρχει μεθοδικότητα, πειθαρχία. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έκανε ο Απόλλωνας τα τελευταία 10 χρόνια. Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα πρώτα απ’ όλα στον κ. Κίρζη. Ξόδεψε ώρες και εκατομμύρια. Στον κόσμο μας, που έκανε την κριτική του και αυτή η κριτική μας βοήθησε και το εννοώ. Όταν δεν υπάρχει πίεση, προκύπτει και εφησυχασμός. Ζητούμενο είναι η διάρκεια».

-Η πιο δύσκολη στιγμή: «Ο αγώνας με την ΑΕΚ στην Αρένα, με το γκολ του Λέδες στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ακολούθησε το γκολ του Ζαμπάλα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με την Πάφος FC. Ζοριστήκαμε κυρίως ψυχολογικά. Η πίεση που ασκήθηκε από αντιπάλους, από τον Τύπου ή mind games, ήμασταν έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι μια πανάξια κατάκτηση του πρωταθλήματος».

-Το σημείο-κλειδί: «Ήμασταν μια νέα ομάδα, κρατήσαμε χαμηλά τον πήχη όχι γιατί φοβόμασταν αλλά γιατί δεν ξέραμε πού θα μας βγάλει. Το σημείο-κλειδί που μας έδωσε πίστη ότι η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ήταν το γκολ του Πίττα στην Πάφο και του Ουέλινγκτον στο Δασάκι».

-Τι προσφέρει ο τίτλος: «Ηρεμία σε όλα τα επίπεδα. Τα τελευταία 10 χρόνια ή τα τελευταία 7, οπλιζόταν το πιστόλι την 1η Αυγούστου. Υπήρχαν στιγμές που μετατρεπόταν σε ψύχωση. Στράβωνε κάτι και όλα γίνονταν μαύρα. Πλέον αυτά δεν υπάρχουν. Θα έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση. Δεν μάθαμε να υποσχόμαστε μεγάλα πράγματα. Μάθαμε από τα λάθη μας. Γνωρίζω το πώς λειτουργεί ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του, με πειθαρχία, έστω κι αν οι ήττες μας άφηναν… ορφανούς. Ήταν η στιγμή της ανταμοιβής για όλους».

-Για τη φιέστα: «Είναι θερμή παράκληση των ποδοσφαιριστών, την τελευταία αγωνιστική θέλουν να το χαρούν στο γήπεδο, χθες έψαχνε ο ένας τον άλλο και δεν τον έβρισκε».

-Για την Ευρώπη: «Θα μας βρει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Πέντε φορές σε ομίλους τα τελευταία δέκα χρόνια. Εννοείται ότι θέλουμε να διακριθούμε».

-Για την ενίσχυση: «Ο κ.Κονναφής μαζί με τον προπονητή δουλεύουν ολόκληρη τη σεζόν, υπάρχει ένα καλό προσχέδιο. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

-Αν θα γίνει υπέρβαση: «Δεν είναι θέμα υπέρβασης. Για παράδειγμα υπέρβαση για μένα ήταν ο Ίσραελ Κολ, τον θέλαμε δύο φορές και καταφέραμε φέτος να τον αποκτήσουμε».

Related posts