Ένας τίτλος που έμοιαζε βέβαιο ότι θα καταλήξει στην… αραχνιασμένη προθήκη της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ βρέθηκε σε εκείνη της Μπριζ. Το 3-1 επί της Άντβερπ έδωσε στην Κλουμπ διαφορά 6 βαθμών από τη μεγάλη αντίπαλό της για τη φετινή Pro League, η οποία δεν καλύπτεται στους δύο αγώνες που απομένουν στα playoffs τίτλου, μιας και η Μπριζ έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.
Η Άντβερπ προηγήθηκε στο 19′ με τον Μάικλ Φρέι, όμως στο 2ο μέρος η Μπριζ έκανε την ανατροπή και στο 66′ είχε βρει τρία γκολ. Η ομάδα του Άλφρεντ Σχρέντερ πήρε το «τρίποντο» και συνάμα το 18ο πρωτάθλημα Βελγίου στην ιστορία της, πριν ο Ολλανδός προπονητής επιστρέcει στον Άγιαξ, ως πρώτος τεχνικός αυτήν τη φορά στη θέση του Έρικ τεν Χαχ.
Η Ουνιόν μένει με την πικρία της τρελής κούρσας στην κανονική σεζόν, στην επάνοδό της στα «μεγάλα σαλόνια», αλλά και την απότομη προσγείωση στα playoffs, με συνέπεια να μην καταφέρει να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημά της από το 1934-1935 και να παραμένει στα 11, αλλά να παίρνει εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.