Το τελευταίο “αντίο” θα πουν σήμερα στις τρεις το απόγευμα φίλοι και συγγενείς της άτυχης 27χρονης Δεκανέα ΣΥΟΠ Νάταλις Νεοφύτου.
Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η κηδεία της Νάταλι θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, στη γενέτειρα της τα Κόνια, από τον Ναό Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα. Θα γίνονται εισφορές στην εκκλησία για να γίνει αγιογραφία της Παναγίας εις μνήμη της και η ταφή της θα γίνει στο κοιμητήριο των Κονιών.
Αναπάντητα όμως παραμένουν τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στην 27χρονη. Απαντήσεις καλείται να δώσει η ανακριτική ομάδα που συστάθηκε στην Αστυνομία Λάρνακας, η οποία ξεκίνησε την λήψη καταθέσεων εντός και εκτός στρατοπέδου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος της νεαρής ΣΥΟΠ επήλθε από πολλαπλές κακώσεις του σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω του τροχαίου δυστυχήματος.

Το χρονικό της τραγωδίας
Ήταν γύρω στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 12 Μαϊου όταν στα πλάσια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης εντός του στρατοπέδου “Σταύρου Στυλιανίδη” στον Κόρνο, εθνοφρουρός έχασε τον έλεγχο του τζιπ που οδηγούσε, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να τραυματιστεί σοβαρά η 27χρονη Νάταλι η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα.
Η άτυχη νεαρή διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη, αντέδρασε ενώ στη συνέχει μεταφέρθηκε στην Εντατική όπου έπαθε ανακοπή. Μετά έγινε μια δεύτερη ανακοπή και δυστυχώς κατέληξε το απόγευμα.
Στο πλευρό της 27χρονης και των γονιών της έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.
Η Νάταλι Νεοφύτου κατατάχθηκε στην Εθνική Φρουρά με την 11η σειρά κατάταξης, την 1η Δεκεμβρίου 2021.
Ακολούθησε δίμηνη εκπαίδευση στο ΚΕΝ Λεμεσού και ορκίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ στο στρατόπεδο του Κόρνου βρισκόταν τους τελευταίους 3 μήνες. Ως ΣΥΟΠ υπηρετεί και ο αδελφός της.