Κάθε φορά τον βλέπουμε και λέμε «δεν γίνεται» και κάθε φορά αποδεικνύει πως μπορεί ακόμη περισσότερα. Πώς γίνεται λοιπόν με έναν τέτοιον Κέβιν Ντε Μπρόινε να μην πάρει το πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι; Ίσως είναι αδύνατο. Ο Βέλγος σκόραρε τέσσερις φορά, οι «πολίτες» επικράτησαν με 5-1 της Γουλβς και οδεύουν φουλ για τον τέταρτο τους τίτλο στην Premier League τα τελευταία πέντε χρόνια!
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε να αποδείξει πως το ματς απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν απλώς μία κακή παρένθεση. Δεν ήταν καλός στην Μαδρίτη, ήταν εξαιρετικός απέναντι στη Νιούκαστλ και ήταν από άλλο πλανήτη στην αναμέτρηση απέναντι στην Γουλβς, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ!
Πώς μπορεί λοιπόν η Μάντσεστερ Σίτι να μην φτάσει στον τέταρτο της τίτλο τα τελευταία πέντε χρόνια; Ο Βέλγος άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με όμορφο αριστερό σουτ, αλλά οι «λύκοι» βρήκαν άμεσα απάντηση στο 11’, με τον Ντεντονκέρ να ισοφαρίζει και να πετυχαίνει το 2ο γκολ της Γουλβς στην σεζόν, στο «Μολινό» κόντρα στο Big 6.
Από εκεί και πέρα όμως, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ανέλαβε το χρέος να περάσει τη Μάντσεστερ Σίτι νικηφόρα από την έδρα της 8ης καλύτερης ομάδας στο πρωτάθλημα. Σκόραρε στο 16’ και πάλι με το αριστερό, έπειτα από ευκαιρία που δημιούργησε ο ίδιος για τον Ραχίμ Στέρλινγκ, ενώ πέντε λεπτά πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας, έφτασε στο χατ-τρικ με απίστευτη προσπάθεια.
Πήρε την μπάλα, κινήθηκε παράλληλα και σκόραρε μα απίστευτο αριστερό σουτ στην γωνία του Σα, ο οποίος προφανώς και δεν θα μπορούσε να έχει απάντηση.
Και όπως όλοι ξέρουμε, όταν η Μάντσεστερ Σίτι σκοράρει και προηγείται στο ημίχρονο, μετά δεν… χάνει! Ο Ντε Μπρόινε πέτυχε καρέ με την συμπλήρωση μίας ώρας, ο Στέρλινγκ πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα και το τελικό 5-1 καθιστά την ομάδα του το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.
Είναι στο +72 το παθητικό τερμάτων της, έναντι του +65 της Λίβερπουλ, στο +3 η διαφορά της και αν δεν ηττηθεί σε κάποιο από τα δύο εναπομείναντα ματς της απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα, θα κατακτήσει τον 4ο της τίτλο την τελευταία πενταετία!