Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, επικράτησε η Τσέλσι της Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ», με τους «μπλε» να κερδίζουν με 3-0, έχοντας σε απίστευτη ημέρα τον ηγέτη του… μέλλοντος. Ο Μάουντ ήταν εκπληκτικός, άνοιξε το σκορ, έδωσε ασίστ για το γκολ του Πούλισικ, πριν σκοράρει ξανά ο Λουκάκου, και οι Λονδρέζοι «κλείδωσαν» την συμμετοχή τους στο επόμενο Champions League!
Μπορεί η Λιντς να «καιγόταν» για βαθμούς, γνωρίζοντας πως βρίσκεται σε δεινή βαθμολογικά θέση, μετά τα θετικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα των Μπέρνλι και Έβερτον, όμως η Τσέλσι δεν έδειξε να συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ούσα και πληγωμένη μετά το απρόβλεπτο 2-2 με την Γουλβς στο Λονδίνο.
Για τον λόγο αυτό, ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό, έπειτα από υπέροχη αντεπίθεση. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Λουκάκου που ελευθέρωσε υπέροχα για τον Ρις Τζέιμς και από εκεί και πέρα αυτός, έκανε ό,τι έπρεπε για να κερδίσει χώρο και χρόνο ο Μάουντ.
Του πέρασε την μπάλα και το 1-0 από τον Άγγλο με την συμπλήρωση 180 δευτερολέπτων ήταν γεγονός.
Δύο λεπτά μετά ακολούθησε τεράστια ευκαιρία με τον Ρομέλου Λουκάκου, που δεν έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 9ο λεπτό του σουτ του Πούλισικ ανακόπηκε πάνω στην γραμμή.
Πέρασε ένα τέταρτο στο οποίο η Λιντς επιχείρησε να φέρει σε ισορροπία το ματς, αλλά η ανόητη αποβολή του Ντάνιελ Τζέιμς προέκυψε στο 24ο λεπτό. Πάτησε τον Κόβασιτς με τεράστια επικινδυνότητα και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, με την Λιντς να μένει με 10 παίκτες για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά και από την ήττα της με 2-1 από την Άρσεναλ!
Από εκεί και πέρα, ακολούθησε «μπλε» κυριαρχία δίχως ουσία. Ο Λουκάκου είχε και δεύτερη ευκαιρία για γκολ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Πούλισικ, που δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να «γράψει» το 2-0 στο 42’.
Το 1-0 του πρώτου μέρους δεν εξασφάλιζε τη νίκη για την Τσέλσι και ο Τόμας Τούχελ γνώριζε πως δεν έπρεπε να επαναπαυτεί ξανά η ομάδα του. Οι Λονδρέζοι πίεσαν πολύ, αλλά 10 λεπτά μετά από ανούσια κατοχή της μπάλας, ο Πούλισικ χρίστηκε σκόρερ!
Στο 55’ πήρε την μπάλα από τακουνάκι του Μάουντ και με εξαιρετικό αριστερό πλασέ, έκανε το 2-0, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας τη νίκη της ομάδας του.
Η Λιντς προσπάθησε απλώς να διατηρήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και το κατάφερε μέχρι το 83΄, καθώς μετά βρήκε δίχτυα και ο Λουκάκου και διαμόρφωσε με ωραίο αριστερό σουτ, μέσα από την περιοχή, το τελικό σκορ.