«Νικήσαμε ήδη τέσσερεις φορές φέτος το ΑΠΟΕΛ, γιατί να μη νικήσουμε ξανά;», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Πάφος FC, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να στείλει το δικό του μήνυμα ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής στο ΓΣΠ.
Θα μπορούσε βεβαίως να μιλήσει (και) για τον εαυτό του, όποτε βρίσκει αντιμέτωπο το ΑΠΟΕΛ την τελευταία τριετία, μετά την επιστροφή του στην ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς το ποσοστό επιτυχίας του είναι πραγματικά εντυπωσιακό!
Σε συνολικά έντεκα αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, η «κυρία» μετράει οκτώ νίκες με τον Τιμούρ στον πάγκο της, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα! Αυτά τα έντεκα ματς χωρίζονται ως εξής:
Πρωτάθλημα: Αήττητος, μετρώντας πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες (και οι δύο 0-0) σε επτά παιχνίδια.
Κύπελλο: Τρεις νίκες και μία ήττα σε τέσσερεις αγώνες.
Το ποσοστό επιτυχίας της Ανόρθωσης κόντρα στο ΑΠΟΕΛ την τελευταία τριετία με τον Τιμούρ στον πάγκο της, ανέρχεται σχεδόν στο 73%! Αναμφίβολα πρόκειται για ένα τεράστιο ποσοστό…
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Για σήμερα Τρίτη δόθηκε ρεπό στους ποδοσφαιριστές κι από την Τετάρτη το πρωί, αρχίζει ουσιαστικά η προετοιμασία για το ντέρμπι. Επιστρέφει ο Αμπαρτζουμιάν, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση των τραυματιών Εσκοβάλ, Ρουσιά και Ρισβάνη. Ο Πορτογάλος αμυντικός αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα από τον αγώνα με την Πάφος FC και δύσκολα θα προλάβει.

Ανδρέας Βεντούρης