Για τη σημασία του πρώτου διεθνούς μίτινγκ στίβου που διοργανώνει η ΚΟΕΑΣ μίλησε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης στη διάσκεψη Τύπου που παρέθεσαν οι διοργανωτές τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, στη Λεμεσό.
Ο ΚΟΑ στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία της ΚΟΕΑΣ και ο Πρόεδρός του παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί αυτή την Τρίτη 10 Μαΐου στο Τσίρειο Στάδιο, παρουσία κορυφαίων αθλητών, όπως οι Ολυμπιονίκες Μίλτος Τεντόγλου και Ορλάντο Ορτέγκα, αλλά και σπουδαίων Κύπριων αθλητών, όπως ο Μίλαν Τραΐκοβιτς και ο Απόστολος Παρέλλης.
«Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας το γεγονός ότι φιλοξενεί αθλητές από 23 διαφορετικές χώρες και μεγάλη επιτυχία η παρουσία σπουδαίων αθλητών στο μίτινγκ. Είμαι πεπεισμένος ότι το πρώτο διεθνές μίτινγκ στίβου που διοργανώνει η ΚΟΕΑΣ θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, ώστε σταδιακά να γίνει θεσμός και να αναβαθμιστεί σε ένα από τα πιο σημαντικά μίτινγκ που είναι ενταγμένα στο καλεντάρι της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο το απόγευμα της Τρίτης για να στηρίξει τους αθλητές.
Παρόντες στη διάσκεψη Τύπου ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γιωργαλλίδης. Εκ μέρους των αθλητών μίλησαν Μίλαν Τραΐκοβιτς, Απόστολος Παρέλλης και Ορλάντο Ορτέγκα.