Η Sabbianco Ανόρθωση είναι η απόλυτη κυρίαρχος του κυπριακού χάντμπολ! Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα κέρδισε 25-24 τον Παρνασσό στο “Σωτήρειο” και έφτασε στο 5-0 στις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις, από τον πρώτο τελικό αφού προηγείτο 4-0 από τις δύο πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος, κατακτώντας το δεύτερο σερί νταμπλ. Είναι ο πέμπτος τίτλος και ο δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε ο Μάριος Μωραΐτης λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ήταν η 22η νίκη σε ισάριθμους φετινούς αγώνες εγχώριων διοργανώσεων (17 πρωταθλήματος, 5 κυπέλλου) για την ομάδα της Αμμοχώστου που φέτος κέρδισε και το Σούπερ Καπ (χωρίς αγώνα, μετά τη διαγραφή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου).

Ο συγκλονιστικός τελικός

Το παιχνίδι στην Αγλαντζιά ήταν συναρπαστικό για τους θεατές που γέμισαν την εξέδρα και τους τηλεθεατές που το παρακολούθησαν από την Cablenet. Η ομάδα του Γ. Ζαραβίνα προηγείτο στη μεγαλύτερη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, το οποίο έληξε ισόπαλο 14-14. Στο β’ μέρος ο Παρνασσός έχτισε διαφορά +4 προηγούμενος στα μισά με 17-21. Στη συνέχεια όμως “κόλλησε” και με επιμέρους σκορ 8-3 οι κυανόλευκοι έφτασαν στην τεράστια νίκη και τον τίτλο, στη μοναδική φορά που πήραν προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 22-24 με την Sabbianco Ανόρθωση να σκοράρει τα τρία τελευταία γκολ. Αρχικά ισοφάρισε στο 57′, ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας Νούνγκοβιτς έκανε τεράστια επέμβαση κρατώντας το 24-24 για να βάλει το νικητήριο γκολ ο Μωραΐτης, στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων. Στην τελευταία τους επίθεση, δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ που ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

Ο Μωραΐτης και ο Παπακυπριανού έβαλαν τα μισά γκολ των νικητών – από έξι. Ο Haiduc είχε οκτώ για τον Παρνασσό.

Η Sabbianco Ανόρθωση είναι αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις από τον Φεβρουάριο του 2020. Στους 14 τελευταίους αγώνες με τον Παρνασσό μετράει 12 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ ολοκληρώνει τη σεζόν 2021-22 με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στο μεγάλο της αντίπαλο.

Το τέλος του αγώνα ακολούθησε η απονομή της κούπας του πρωταθλητή που σήκωσε ο αρχηγός Ιούλιος Αργυρού και τρελό πανηγύρι για τους Ανορθωσιάτες, μαζί με τον κόσμο τους, κλείνοντας έτσι μια ονειρεμένη σεζόν.