Αρνητικό ρεκόρ βαθμών, αρνητικό ρεκόρ παθητικού, μια ομάδα που στον αγωνιστικό χώρο δίνει αφορμές στον κάθε αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να την κοντράρει και να την νικήσει με άνεση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2022 είναι ό,τι χειρότερο έχει δει η Πρέμιερ Λιγκ από τον σύλλογο στα χρονικά της σύγχρονης μορφής του πρωταθλήματος. 
Η Μπράιτον έκανε απίστευτο πάρτι κόντρα στο σύνολο του Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος μάλιστα έδειξε πόσο… ξέφραγο αμπέλι είναι το κλαμπ, όταν εξέθεσε την διοίκηση για την άρνηση να γίνουν μεταγραφές μέσα στον Ιανουάριο και φυσικά ήταν απλά άλλη μια μέρα της εβδομάδας.
Οι «γλάροι» έφτασαν στο εντυπωσιακό 4-0 το απόγευμα του Σαββάτου στο Amex, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι ένα πέμπτο γκολ σε ευκαιρίες που δημιούργησαν αμέσως μετά το καρέ, όταν η Γιουνάιτεντ ήταν σε απόλυτο σοκ και σε πλήρη σύγχυση, ωστόσο, ήταν αρκετά αυτά τα τέρματα για να γράψουν την ιστορία του ματς και την αρνητική ιστορία των «κόκκινων διαβόλων».
Ποτέ ξανά ο σύλλογος του Μάντσεστερ δεν είχε δεχθεί περισσότερα γκολ (56) από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, ξεπερνώντας πλέον και τα 54 της σεζόν 2018-2019. Μάλιστα, μόλις δυο φορές στο παρελθόν είχε σημειωθεί παθητικό μεγαλύτερο των 45 τερμάτων.
Επίσης, η ποδοσφαιρική χρονιά θα κλείσει με την Γιουνάιτεντ φυσικά εκτός 4άδας και με την χαμηλότερη συγκομιδή ever στην Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμα κι αν πάρει τα δυο εναπομείναντα ματς δεν θα φτάσει ούτε στους βαθμούς της καταστροφικής σεζόν του Μόγιες, όταν τότε η ομάδα είχε ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με 64 πόντους (2013-2014). Και προφανώς οι νίκες είναι οι λιγότερες που έχουν επιτευχθεί ποτέ, με μόλις 16 θετικά αποτελέσματα για την ομάδα μέχρι και αυτή τη στιγμή…