Ο άνθρωπος που έχει συμφωνήσει να πάρει τις τύχες της Τσέλσι στα χέρια του στην μετά – Αμπράμοβιτς εποχή, έχει φροντίσει να εμπλακεί για τα καλά στον αθλητισμό, με… εμπειρίες από το baseball, αλλά και τον μαγικό κόσμο του NBA.
Ο Τοντ Μπόελι έχει φτάσει σε απόλυτη συμφωνία με την Τσέλσι για την αγορά των μετοχών του Ρομάν Αμπράμοβιτς, με το deal ν’ ανακοινώνεται τα ξημερώματα του Σαββάτου και πλέον να δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εξασφάλιση έγκρισης από την Κυβέρνηση και την Premier League.
Ο 46χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο κομμάτι των επενδύσεων και αυτή τη στιγμή βάσει του Forbes εκτιμάται πως η περιουσία του φτάνει στα 3,5 δισ.λίρες, έχει φροντίσει να εμπλακεί και στον αθλητισμό, ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα βρίσκεται σε κάποιον σύλλογο ως το απόλυτο αφεντικό.
Αυτή τη στιγμή είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας baseball, Los Angeles Dodgers που έχει κατακτήσει 7 φορές το MLB World Series, ενώ, συμμετέχει και ως μέτοχος στους Λος Άντζελες Λέικερς, αλλά και την γυναικεία ομάδα των Λος Άντζελες Σπαρκς.
Η παρουσία του στην ιδιοκτησία των Dodgers είχε προκαλέσει αρκετά σχόλια και κριτική αναφορικά με τους πολύ υψηλούς μισθούς που διέθετε για τα μέλη της ομάδας. Επιπλέον, «μουρμούρα» υπήρχε και για το δάνειο το οποίο είχε εξασφαλίσει ώστε να εμπλακεί στο χώρο του baseball μέσω του συγκεκριμένου συλλόγου. Ωστόσο, η προσπάθεια που καταβάλλει τώρα για να εξαγοράσει απόλυτα την Τσέλσι τον βρίσκει αισιόδοξο, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για την απόφασή του να βρεθεί στην Premier League.
Πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία στο χώρο των επενδύσεων και γενικότερα της οικονομίας.
Το 2013 κατάφερε να συνάψει συμφωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο Time Warner Cable και τους Los Angeles Dodgers, για τη δημιουργία του SportsNet LA, ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού για την κάλυψη των αγώνων του baseball.
Από το 2015 και μετά αποφάσισε να μαζέψει ένα μέρος των χρημάτων του από την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να ιδρύσει την νυν εταιρεία του, Eldridge Industries…
Στο νέο του εγχείρημα στην Τσέλσι θα βρίσκεται επίσης ο συνεργάτης του και συνιδιοκτήτης στους Dodgers, Μαρκ Γουόλτερς, ο Βρετανός επιχειρηματίας και… οπαδός της Τότεναμ, Τζόναθαν Γκόλντστεϊν, ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος, Χάνσγιοργκ Βάις και η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων, Clearlake Capital.