Νέο κύκλο συζητήσεων και σεναρίων περί πιθανού πυρηνικού πολέμου ενεργοποίησαν οι δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών για τη Ρωσία, αλλά και οι διαρροές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, για την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Ρώσος πρόεδρος ενδέχεται να προειδοποιήσει τη Δύση για «τη συντέλεια του κόσμου», πραγματοποιώντας επίδειξη ισχύος κατά την ημέρα που σηματοδοτεί της 77η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της Ναζιστικής Γερμανίας.
Καμπανάκι κινδύνου για μια ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων έκρουσε το Βερολίνο, με την Γερμανίδα υπουργό εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ να διαμηνύει πως οι απειλές του Πούτιν πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά υπ’ όψιν σε περίοδο ενός θερμού πολέμου».
Το Κρεμλίνο από την πλευρά του υποστήριξε σήμερα δεν έχει καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών «δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί».
Ωστόσο η στάση που ακολουθεί η Ρωσία στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, δεν φαίνεται να αλλάζει. Πέρα από τις παραβιάσεις της εκεχειρίας που κατήγγειλε η ουκρανική πλευρά στην Μαριούπολη, ο γγ γραμματέας του κόμματος του Πούτιν σε μια πρωτοφανή δήλωση από την Χερσώνα είπε πως «η Ρωσία θα παραμείνει για πάντα στη νότια Ουκρανία».
Ο Πούτιν την «Ημέρα της Νίκης» θα προειδοποιήσει την Δύση για τη «συντέλεια» του κόσμου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα που θα ηγηθεί των εορτασμών της 77ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, θα προειδοποιήσει την Δύση για τη «συντέλεια» του κόσμου, επιδεικνύοντας την συντριπτική δύναμη πυρός της Ρωσίας, την ίδια στιγμή που ο στρατός της πολεμάει στην Ουκρανία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ