Θυμάστε τι είχε γίνει όταν ο ομοσπονδιακός προπονητής ανακοίνωσε την κλήση για τους αγώνες με την Εσθονία και δεν είχε συμπεριλάβει το Λοΐζο Λοΐζου;
Από αυτή την στήλη είχαμε προειδοποιήσει με τον εξής τίτλο. «Θα είστε υπόλογοι και ένοχοι…αν τον κρούσετε».
Ήταν τότε που η Ομόνοια σαν ομάδα και ο διεθνής άσος περνούσαν δύσκολες στιγμές, αλλά και πάλι είχαμε τονίσει ότι το μεγάλο ταλέντο του Λοΐζου, κανένας δεν είχε το δικαίωμα να το μειώσει ή και να το αμφισβητήσει.
Τότε, επικρίναμε το Νίκο Κωστένογλου γιατί προτίμησε «να πετάξει» τον παίκτη, αλλά είχαμε επίσης κάνει κριτική στο Χένινγκ Μπεργκ για την λάθος διαχείριση που έκανε στο Λοΐζο.
Όλ’ αυτά στις 18 Μαρτίου. Από τότε όμως πήραν το δρόμο τους τα γεγονότα με το διεθνή άσο της Ομόνοιας. Αντέδρασε ο ίδιος, αντέδρασε και η ομάδα. Προφανώς,  έκανε καλό το ταρακούνημα που υπέστη ο ποδοσφαιριστής και έκανα ακόμα καλύτερα η παρουσία του νέου προπονητή στον πάγκο των «πρασίνων».
Σήμερα τα δεδομένα είναι απόλυτα φυσιολογικά. Ο Λοΐζος έγινε ξανά το πιο λαμπρό αστέρι της Ομόνοιας και του Κυπριακού ποδοσφαίρου.
Ο Νιλ Λένον, όχι απλά τον διαχειρίζεται επιτυχημένα αλλά τον αξιολογεί με ενδεδειγμένο τρόπο. Η ατάκα του μετά την πρόκριση στον τελικό ότι «είναι πολύ καλός παίκτης τον οποίο πρέπει να αφήσουμε να μεγαλώσει και να ωριμάσει γιατί μπορεί να γίνει ένα αστέρι», θεωρώ πως αντικατοπτρίζει τα γεγονότα.
Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε σήμερα με τον Κωστένογλου και τη διόρθωση του λάθους που θα κάνει στη επόμενη κλήση.
Μιλάμε άλλωστε, για ένα προπονητή ο οποίος έτυχε να είναι στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου, άρα ότι γραφτεί παραπάνω, θα είναι άνευ ουσίας και σημασίας.
Αυτό που έχει σημασία είναι πως, ο Λοΐζος, όχι μόνο δεν άφησε κανένα να τον «κρούσει» αλλά η νέα αγωνιστική του έκρηξη, έχει εκθέσει πολλούς και πολύ περισσότερο εκείνους που έκαναν το λάθος να τον θεωρήσουν «πυροτέχνημα».
Θα κάνω μέσω της στήλης και την πρόβλεψη μου για το επόμενο βήμα του διεθνή άσου. Είτε θα γίνει…η σημαία της Ομόνοιας υπογράφοντας νέο πολυετές και πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, είτε ταυτόχρονα με το νέο του συμβόλαιο, έχοντας στο πλευρό του ένα προπονητή με τεράστιο βιογραφικό και όνομα, θα βρει νέα πρόταση για να παίξει σε πολύ καλύτερο πρωτάθλημα.
Προτού όμως γίνουν αυτά, ο Λοΐζος θα πρέπει να έχει στο μυαλό την ατάκα του Νιλ Λένον.
«Είναι πολύ καλός παίκτης ο οποίος  πρέπει να μεγαλώσει και να ωριμάσει γιατί μπορεί να γίνει ένα αστέρι».

Μιχάλης Παπαγεωργίου