Στις 21 Μαρτίου η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απομάκρυνση του Νταβίντ Καταλά και στις 25 του μήνα την πρόσληψη του Νταβίντ Μπαντία. Η ομάδα της Λάρνακας είχε αποφασίσει να λύσει τη συνεργασία της με τον πρώην προπονητή της, σε μία προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην ομάδα προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητές της σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ είναι μεν στο πρωτάθλημα αλλά περισσότερο μιλάμε για μαθηματικές πιθανότητες κι όχι ουσιαστικές, με το πρώτιστο μέλημα πλέον να είναι η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Στο κύπελλο απέτυχε παταγωδώς. Δεν υπάρχουν άλλες λέξεις να περιγράψουν την κατάληξή της, εκτός ίσως από την πανωλεθρία…
Βάσει λοιπόν του τι πέτυχε (ή μάλλον… δεν πέτυχε) η ΑΕΚ επί Μπαντία, δεν χρειάζεται καν να φτάσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για μία λανθασμένη επιλογή από τον Τσάβι Ρόκα.
Η ομάδα δεν απέκτησε ποτέ σταθερότητα στην απόδοσή της, συνεχίζει τα «μία πάνω, μία κάτω», είναι ο ορισμός της αστάθειας και σίγουρα δεν έχουμε δει να ανεβάζει αισθητά την απόδοσή της με τον Μπαντία στον πάγκο της, ούτε κάποιες αλλαγές που να φέρουν τη σφραγίδα του. Ούτε βεβαίως έφερε αποτελέσματα.
Σε επτά παιχνίδια με τον Ισπανό στον πάγκο της, η ΑΕΚ νίκησε τα δύο. Το ένα είναι η ρεβάνς κυπέλλου με τον Ονήσιλο (1-5), αν και με το 8-0 του πρώτου αγώνα, η πρόκριση δεν κινδύνευε ακόμη κι αν κατέβαινε με ομάδα των ακαδημιών. Το δεύτερο είναι το 1-0 με την Ανόρθωση, ας είναι καλά ο… Ρισβάνης που έκανε το λάθος να ανατρέψει τον Ρόμο στην περιοχή. Αλλιώς… όλοι ξέρουμε κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Γνώρισε τρεις ήττες (δύο από τον Εθνικό και μία από την Πάφος FC) κι έφερε δύο ισοπαλίες (3-3 με Απόλλων στο τελευταίο δευτερόλεπτο και 1-1 με το ΑΠΟΕΛ). Είναι εμφανές πως ούτε τα αποτελέσματα, ούτε η εικόνα της ΑΕΚ δείχνουν πως άλλαξε προς το καλύτερο με τον Μπαντία.
Ασφαλώς, το ‘χω γράψει και χθες και παραμένω αμετακίνητος στην άποψή μου. Τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει ο Τσάβι Ρόκα. Ο οποίος, μετά την απομάκρυνση του Καταλά, αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη του προπονητή της ομάδας που βρισκόταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας (δεν έχει σημασία αν λέγεται Εθνικός ή αν την απέκλεισε, το θέμα ασφαλώς δεν είναι αυτό), για να διεκδικήσει πρωτάθλημα και κύπελλο και μάλιστα… πληρώνοντας!

Ανδρέας Βεντούρης