Η Championship αποτελεί το 6ο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, σύμφωνα με την εμπορικότητα των λιγκών ανά τη Γηραιά Ηπειρο. Κι όμως, αυτό το πρωτάθλημα που κοστολογείται πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, δεν χρησιμοποιεί το VAR. Με αποτέλεσμα η Νότιγχαμ Φόρεστ να στερηθεί αυτού που άξιζε στον «τελικό» ανόδου στην Premier League. Καθώς της στέρησαν το δικαίωμα να εκτελέσει ένα οφθαλμοφανές πέναλτι. Δικαίωμα που της το στέρησε ένας… Ελληνας! Ο βοηθός Κωνσταντίνος Χατζηδάκης! Σε ένα λάθος που ούτε λίγο, ούτε πολύ κοστίζει. Και κοστίζει ακριβά. Περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ με… πρόχειρους υπολογισμούς.
Στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Vitality Stadium», ο Τζεντ Σπενς βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Σαμ Σάριτζ στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον επιθετικό της Νότιγχαμ Φόρεστ να ανατρέπεται καθαρά από τον γκολκίπερ των «κερασιών», Μαρκ Τράβερς. Μπροστά στον διαιτητή της αναμέτρησης, Στιούαρτ Ατγουελ, που είχε ακολουθήσει τη φάση και ήταν έτοιμος να υποδείξει την εσχάτη των ποινών. Κι όμως, ο Χατζηδάκης είχε άλλη άποψη.
Ο 1ος βοηθός της αναμέτρησης, γεννημένος στην Αγγλία, αλλά ελληνικής καταγωγής, σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ όταν η φάση ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα το… πέναλτι να είναι ως μη γενόμενο! Ωστόσο, ως μη γενόμενο ήταν το οφσάιντ, καθώς όπως φαίνεται καθαρά και από τη σχετική φωτογραφία, ο Σάριτζ, που έγινε αποδέκτης της μπάλας από την πάσα του Σπενς, καλυπτόταν καθαρά. Και κάπως έτσι η Νότιγχαμ στερήθηκε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να προηγηθεί. Από έναν… Ελληνα!

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο CONSTANTINE HATZIDAKIS
Ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης ή Constantine Hatzidakis, γεννήθηκε στο Bromley της Αγγλίας στις 23 Νοεμβρίου 1984, από Ελληνες γονείς. Ασχολήθηκε με τη διαιτησία από μικρός και το 2013 έκανε ντεμπούτο στη League One της Αγγλίας. Αρχικά ήταν διαιτητής, αλλά στη συνέχεια το γύρισε σε βοηθός. Και από το 2014, ανέβηκε στην Premier League, έχοντας συνολικά  πάνω από 200 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ είναι και διεθνής, έχοντας παρουσίες σε προκριματικά Euro και Μουντιάλ, αλλά και σε Champions League και Europa League.
Στη διάρκεια της φετινής σεζόν ο Χατζηδάκης έχει ήδη συμμετάσχει σε 33 (από τα 35) παιχνίδια της Πρέμιερ και σε συνολικά 18 ακόμη σε Αγγλία και διεθνείς διοργανώσεις! Μάλιστα μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι θα είναι πρώτος βοηθός του διαιτητή Στιουαρτ Ατγουελ, που διαιτήτευσε και το παιχνίδι της Νότιγχαμ με την Μπόρνμουθ και στο προσεχές παιχνίδι Μάντσεστερ Σίτι – Νιουκάστλ (08/05), αλλά και στο μεγάλο ντέρμπι μίσους του Λονδίνου Τότεναμ-Αρσεναλ (12/05), όπου θα έχει διαιτητή τον Πολ Τίρνεϊ.
Με αυτά και με αυτά, ωστόσο, η ουσία είναι μία. Η Νότιγχαμ Φόρεστ ηττήθηκε από την Μπόρνμουθ με 1-0 και έχασε την απευθείας άνοδο στην Premier League. Στην οποία θα έφτανε μια ανάσα με νίκη επί στο Vitality Stadium. Μια νίκη που έμεινε στο «what if». Διότι εάν ένας Ελληνας δεν είχε πάρει μια λάθος απόφαση, οι Trees θα είχαν πάρει αυτό που ήθελαν. Ή τουλάχιστον αυτό που άξιζαν, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Κωνσταντίνο Χατζηδάκη ή Constantine Hatzidakis, να αφήνει το στίγμα του. Με τον πιο αρνητικό τρόπο που μπορούσε…