Η μοναδική εκκρεμότητα στο πάνω διάζωμα της β’ κατηγορίας έχει να κάνει με τον πρωταθλητή καθώς τα τέσσερα εισιτήρια της ανόδου έχουν ξεκαθαρίσει και μαθηματικά.
Καρμιώτισσα, Νέα Σαλαμίνα, Ακρίτας και ΕΝΠ είναι οι τέσσερις ομάδες που σφράγισαν την άνοδο δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.
Οι δύο εξ’ αυτών (Νέα Σαλαμίνα και ΕΝΠ) είναι παραδοσιακές ομάδες α’ κατηγορίας, η Καρμιώτισσα θα παίξει στα σαλόνια για τρίτη φορά, ενώ ο Ακρίτας είναι ο πρωτάρης καθώς έγραψε ιστορία.
Πλέον σημασία έχει η επόμενη μέρα στις τέσσερις ομάδες και ο τρόπος που θα πορευθούν.
Όπως και πέρσι (Άρης και ΠΑΕΕΚ) έτσι και φέτος οι ομάδες θα δώσουν την ευκαιρία στους προπονητές τους στην α’ κατηγορία.
Το μοναδικό ερωτηματικό για τους τέσσερις προπονητές είχε να κάνει με τον Ζλάτκο Μπάσιτς του Ακρίτα αλλά το ξεκαθάρισε οριστικά ο πρόεδρος Βασίλης Θεοδώρου το ξεκαθάρισε ότι ο Κροάτης θα είναι ο άνθρωπος που θα χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν. Το ερωτηματικό είχε να κάνει με την φημολογία που αναπτύχθηκε με την παρουσία του Ζέλικο Κόπιτς στην Πάφο και ότι θα αναλάμβανε τον Ακρίτα με βοηθό τον Μπάσιτς (όπως και στην Πάφος FC).
Πλέον ξεκαθαρίστηκε και επίσημα το όλο ζήτημα.

Με τους ίδιους προπονητές να πορευθούν και οι άλλες τρεις ομάδες.
Μάλιστα στην ΕΝΠ όπως πληροφορηθήκαμε ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν άρχισε εδώ και καιρό με τον Μαρίνο Σατσιά. Κάποια στιγμή η προσπάθεια ανόδου πήγε να στραβώσει αλλά δεν τέθηκε ποτέ θέμα προπονητή.

Στην Καρμιώτισσα το δηλώνουν ξεκάθαρα και διοίκηση και προπονητής ότι θα πορευθούν μαζί, με τον Άγγελο Ευθυμίου να επιστρέφει ξανά στην α’ κατηγορία μετά και το πέρασμα που είχε από τον πάγκο της Δόξας.

Στη Νέα Σαλαμίνα είναι δεδομένο και επιβεβαιώνεται και από διοικητικές πηγές ότι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα είναι ο προπονητής της ομάδας και τη νέα σεζόν με την επιστροφή στην α’ κατηγορία.

Χρίστος Χρίστου