Η Λίβερπουλ πέτυχε μεγάλη ανατροπή το βράδυ της Τρίτης (3/5) στο δεύτερο μέρος στο Θεράμικα και πήρε άξια το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League. Κάπως έτσι, Κώστας Τσιμίκας θα γίνει μόλις ο δεύτερος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά τον Άκη Ζήκο το 2004.
Οι κόκκινοι περιμένουν να δουν την αντίπαλό τους, με τις Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι να δίνουν το βράδυ της Τετάρτης (4/5) τη μεγάλη μάχη. Αμφότερες οι ομάδες στον πρώτο ημιτελικό στο Έτιχαντ προσέφεραν χορταστικό θέαμα στο ποδοσφαιρικό κοινό με γκολ, ευκαιρίες και σασπένς.
Η Σίτι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, προηγήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό με 2-0, όμως τα τέσσερα γκολ που σημείωσε δεν ήταν αρκετά για να αποκτήσει μεγάλο μαξιλάρι ασφαλείας στη Μαδρίτη.
Κι αυτό γιατί, οι Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους τράβηξαν από το χέρι για άλλη μία φορά τη Ρεάλ πετυχαίνοντας τα τρία γκολ της (2 ο Γάλλος, 1 ο Βραζιλιάνος) για να διαμορφωθεί έτσι το 4-3 μετά από ένα ονειρεμένο παιχνίδι και να δημιουργεί προσδοκίες για τους φίλους και των δύο ομάδων ενόψει της δεύτερης γιγαντομαχίας.
Κάπως έτσι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε ένα ελαφρύ αβαντάζ ενόψει της αποψινής ρεβάνς στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, ενώ από την άλλη οι “μερένγκες” είναι πρωταθλητές Ισπανίας.
Θυμίζουμε πως ο Νταβίντ Αλάμπα ταλαιπωρείται με ενοχλήσεις στον προσαγωγό και δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα (02/05) και θα χρειαστεί ένα μίνι θαύμα για να παίξει κόντρα στην Σίτι. Ωστόσο, ο Κάρλο Αντσελότι έκανε την έκπληξη και τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.