Ο προπονητής Νίκος Παναγιώτου, μίλησε στο ΣΠΟΡ ΦΜ, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα, πως δεν μπορεί η Ανόρθωση να μείνει εκτός Ευρώπης, τόσο για οικονομικούς, όσο και για ιστορικούς λόγους. Ο Κύπριος κόουτς, αναφέρθηκε επίσης για τον αγώνα τίτλου ανάμεσα σε Απόλλων και ΑΠΟΕΛ αλλά και στον επαναληπτικό στο Δασάκι, μεταξύ Εθνικού Άχνας και ΑΕΚ
Αναλυτικά:
«Είναι μεγάλα ματς. Είναι ματς ημιτελικής φάσης που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της ημέρας. Το ενδιαφέρον όλο του Κυπριακού φίλαθλου κοινό. Είναι μέρες οι οποίες πρέπει να χαίρεται το κυπριακό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ένα περιστατικό ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλων και κάναμε ένα πισωγύρισμα. Από τη στιγμή που γεμίσαμε τα γήπεδα, πρέπει να τα κρατήσουμε γεμάτα. Να απομονώσουμε αυτούς τους λίγους επιτέλους».
Για την Ανόρθωση: «Για οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα σου έλεγα πως οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες. Η Ανόρθωση μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες ανατροπές και αν θέλει να πάρει το εισιτήριο του τελικού πρέπει να βρεθεί μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο.  Να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Αν δεν γίνει αυτό δύσκολα θα πετύχει το οτιδήποτε στο β’ μέρος. Αυτό το λέω γιατί μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας της Ομόνοιας, να μπορεί να κρατά το μηδέν και να θυμίζει την παλιά καλή Ομόνοια στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο κ. Λένον βάζει τα δικά του στοιχεία».
Για τις απουσίες των Αρτυματά και Λάζαρο: «Είναι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν δώσει δυναμική στην Ανόρθωση. Ο Κωστάκης είναι ηγέτης και αρχηγός στην ομάδα, έκανε μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Ο Τιμούρ πονοκεφαλιάζει σε αυτή τη θέση. Επίσης και η θέση του Λάζαρου είναι δύσκολο να καλυφθεί. Ο Λάζαρος μπορεί να δώσει λύσεις σε οποιοδήποτε στιγμή στον αγώνα. Αυτή η αποτελεσματικότητα του Λάζαρου, με την απουσία του Αρτυματά στο ανασταλτικό κομμάτι πονοκεφαλιάζει τον Τιμούρ. Βέβαια, είναι από τους αγώνες που μπορεί να έχεις άσο στο μανίκι. Ποδοσφαιριστές με χαρακτήρα που βγαίνουν μπροστά. Η Ομόνοια έχει αυτό τον ποδοσφαιριστή και είναι ο Παπουλής. Με την ποιότητα του μπορεί να κάνει τη διαφορά».
Αν τα όσα γράφονται για την Ανόρθωση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους παίκτες: «Δεν πρέπει να την αποπροσανατολίσουν. Οι κινήσεις που γίνονται από την κάθε διοίκηση αφορά τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς. Οτιδήποτε κάνει η διοίκηση είναι σεβαστό, αλλά σεβαστό πρέπει να είναι και το συμβόλαιο που έχει ο προπονητής. Το θέμα της Ανόρθωσης είναι να σωθεί η σεζόν. Να πάει τελικό και να τα καταφέρει να βγει Ευρώπη και από το πρωτάθλημα. Αν δεν τα καταφέρει θα φέρει μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας. Δεν μπορεί η Ανόρθωση να μείνει εκτός Ευρώπης. Και για οικονομικούς και για ιστορικούς λόγους. Μπορεί κάποια χρόνια να είχε απουσίες από την Ευρώπη αλλά πλέον δεν μπορεί. Αυτή η Ανόρθωση έχει βγάλει τα μάτια της μόνη της με τις ευκαιρίες που έχασε για να είναι στην 1η θέση».
Για το Εθνικός – ΑΕΚ: «Θα είναι ένα εξίσου μεγάλο ματς. Ο Εθνικός μετά τη νίκη στην Αρένα έχει τον πρώτο λόγο αλλά η ΑΕΚ έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και μπορεί να πάρει την πρόκριση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα παλέψει ο Εθνικός ή ότι η ομάδα της Λάρνακας θα έχει εύκολο έργο. Θεωρώ πως η ΑΕΚ θα κάνει ότι μπορεί, για να δώσει ένα δώρο στον Καραπατάκη που άλλαξε την απόφαση του για παρουσία στον τελικό».
Για το ΑπόλλωνΑΠΟΕΛ: «Είναι ένα πρωτάθλημα που η μια ομάδα λέει στην  άλλη πάρε το εσύ. Δεν έχει ούτε προηγούμενο να τερματίσει το ΑΠΟΕΛ στην 5η θέση των πλέι οφ και να παίρνει πρωτάθλημα. Προμηνύεται ένα πολύ μεγάλο ματς. Αν το αποτέλεσμα είναι υπέρ του ΑΠΟΕΛ τίποτα δεν τελειώνει, αλλά αν ο Απόλλων νικήσει θα είναι ο νέος πρωταθλητής. Ο Απόλλων αγωνιστικά στο Τσίρειο υπερτερεί του ΑΠΟΕΛ. Αυτή είναι η άποψη μου. Τα δώρα που έδωσαν στον Απόλλων αυτές τις αγωνιστικές, και δεν τον προσπέρασαν στη βαθμολογία νομίζω είναι η ώρα να τα εξαργυρώσει, Δεν μπορεί κανείς να βάλει ένα μεγάλο φαβορί σε αυτό τον αγώνα».