Ανακοίνωση από τον ΑΣΙΛ για τις ευθύνες της αποτυχημένης χρονιάς. 
Αναλυτικά: Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις φτάνουν στο τέλος τους, όπου 2 αγωνιστικές πριν το τέλος η ομάδα μας μετά από πολλά χρόνια υποβιβάζεται  και μαθηματικά στην Γ κατηγορία. Σε μια ιστορική χρονιά για το σωματείο μας που συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής, δυστυχώς παίρνουμε τον δρόμο του υποβιβασμού.
Βλέπαμε το κακό να έρχεται προ πολλού αλλά παρόλη την προσπάθεια μας, με αλλαγές σε πολλά μέτωπα, δεν καταφέραμε να ταράξουμε τα νερά και να βάλουμε ξανά την ομάδα στο σωστό δρόμο. Δυστυχώς δεν παίζουμε εμείς μέσα στο γήπεδο για να δώσουμε και εκεί την δική μας μάχη και την ψυχή μας, όπως έχουμε μάθει τόσα χρόνια όλοι στον ΑΣΙΛ.
Τα  λάθη που έγιναν στην αρχή της χρόνιας στο προγραμματισμό ,στην στελέχωση της ομάδας και την λειτουργία της ,αποδείχτηκαν μη αναστρέψιμα , φέρνοντας την ομάδα σε αυτή την πολύ δύσκολη θέση. Ούτε οι μεταγραφικές κινήσεις Ιανουαρίου κατάφεραν να δώσουν εκείνη την ώθηση που χρειαζόμασταν.
Λέγοντας αυτά δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας. Τουναντίον, σαν Διοικούντες αναλαμβάνουμε το μέγιστο μερίδιο της ευθύνης και ξεκινούμε δουλειά για την νέα περίοδο στην Γ’ Κατηγορία. Είμαστε έτοιμοι, όλοι μαζί δυνατοί,  σαν μια γροθιά να διορθώσουμε τα λάθη που έχουμε εντοπίσει και να χτίσουμε σε πολύ πιο δυνατές βάσης το μέλλον του ΑΣΙΛ.
Ένα μέλλον που προμηνύεται λαμπρό έχοντας υπόψη την ποιότητα των ανθρώπων που ηγούνται της ομάδας διοικητικά και βρίσκονται καθημερινά στο γήπεδο για να μην λείψει τίποτε σε κανέναν. Ένα μέλλον που προμηνύεται λαμπρό έχοντας υπόψη τον οικονομικό μας ηγέτη που φροντίζει έτσι ώστε όλη η ποδοσφαιρική Κύπρος να μιλά για το κατόρθωμα μιας προσφυγικής ομάδας να ξεχωρίζει και να τακτοποιεί τις οικονομικές εκκρεμότητες ακόμα και πριν την ώρα τους, ενώ γύρω επικρατεί το χάος. Ένα μέλλον που προμηνύεται λαμπρό έχοντας υπόψη την ποιότητα της ποδοσφαιρικής μας Ακαδημίας και των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στις τάξεις της, όπου μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία ,επιτέλους να τους αξιοποιήσουμε και να χτίσουμε πάνω σ’ αυτούς.
Η ομάδα γυρίζει σελίδα και χαράζει πορεία για τα επόμενα 90 χρόνια. Και η πορεία αυτή θα συμπληρώνεται από το 5χρονο που βρίσκεται στην ακαδημία μας μέχρι και τον αρχηγό της Α ομάδας.
Η ομάδα από σήμερα μπαίνει σε διαδικασία ανοικοδόμησης σε όλα τα επίπεδα. Ουδείς αναντικατάστατος , εξαιρουμένων 3-4 ατόμων που κουβαλούν την ομάδα στις πλάτες τους.
Σηκώνουμε πάνω τα μανίκια και χωρίς χρονοτριβή ξεκινούμε το προγραμματισμό για την νέα χρονιά. Παλαιότερα λάθη δεν θα ξαναγίνουν. Η ομάδα έχει πίσω της μια τεράστια ιστορία που εμείς οφείλουμε να την σεβόμαστε. Όποιος δεν μπορεί να την σεβαστεί δεν μπορεί να βρίσκεται εδώ.
Ο στόχος για άνοδο για εμάς είναι μονόδρομος και θα φροντίσουμε να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.