Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται το βράδυ της Τετάρτης (4/5) στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League, στη ρεβάνς του 4-3 υπέρ της Σίτι στο Έτιχαντ, ωστόσο κάποιοι Ισπανοί δημοσιογράφοι φαίνεται πως τα έχουν μπερδέψει λίγο και έχουν στο μυαλό τους την La Liga.
Απόδειξη οι δύο διαδοχικές ερωτήσεις που δέχτηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για το αν οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι θα τιμήσουν τους ομολόγους της Ρεάλ για την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος κάνοντας pasillo (οι παίκτες μίας ομάδας κάνουν δύο σειρές ανοίγοντας διάδρομο για να περάσουν οι αντίπαλοι και να τους χειροκροτήσουν), κάτι που δεν θα κάνει σίγουρα (όπως έχει ανακοινώσει) η Ατλέτικο την ερχόμενη Κυριακή, που υποδέχεται στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» την συμπολίτισσά της.

Όπως ήταν λογικό, ο Καταλανός έμεινε στήλη άλατος («συγγνώμη;», ήταν η πρώτη αντίδρασή του), αφού δεν προβλέπεται να γίνεται pasillo σε ματς Champions League για εγχώρια διοργάνωση, με τον προπονητή της Σίτι να απαντάει στη συνέχεια: «Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετικό από το Champions League. Εδώ μιλάμε για Champions League. Ως επίσημος εκπρόσωπος της Σίτι, δίνω συγχαρητήρια στην Ρεάλ, αλλά αυτό είναι Champions League, είναι κάτι πολύ μακρινό. Έχουμε δώσει ήδη συγχαρητήρια στην Ρεάλ για την κατάκτηση της La Liga», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα.
Υπενθυμίζεται ότι πέρα από το γεγονός πως δεν υπάρχει η παραμικρή σύνδεση μεταξύ La Liga και Champions League για να γινόταν pasillo, η ίδια η UEFA δεν επιτρέπει τέτοια σκηνικά στις διοργανώσεις της, αφού το τηλεοπτικό πρωτόκολλο επιβάλλει αμφότερες οι ομάδες να βγαίνουν ταυτόχρονα στο γήπεδο μέσα από τα αποδυτήρια, πίσω από το διαιτητικό τρίο.