Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 32η αγωνιστική της Bundesliga. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχθηκε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης της οποία επικράτησε 2-0. Έτσι, έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Champions League. Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε βρίσκεται 3η στους 58 πόντους στο +4 από την πέμπτη θέση. Στην 11η θέση με 40 είναι οι αετοί, η οποία συγκεντρώνονται στα ημιτελικά του Europa League απέναντι στη Γουέστ Χαμ.
Οι ασπιρίνες πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο 18ο λεπτό ο Παουλίνιο άνοιξε το σκορ, έπειτα από ασίστ του Ντιαμπί. Στο 51ο λεπτό ο Πάτρικ Σικ αξιοποίησε νέα ασίστ του Ντιαμπί για να κάνει με πλασέ το 2-0. Στην αρχή το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ, αλλά τελικά το VAR άλλαξε την αρχική απόφαση.
Η Λειψία έχασε έδαφος στο κυνήγι για την πρώτη τετράδα. Οι ταύροι ηττήθηκαν 3-1 από την Γκλάντμπαχ στο Borussia-Park και έτσι παρέμειναν στην 5η θέση με 54 πόντους στο -1 από την 4η Φράιμπουργκ και στο +2 από την 6η Κολωνία. Στην 10η θέση με 41 πόντους η Γκλάντμπαχ.
Τα πουλάρια άνοιξαν το σκορ με τον Εμπολό στο 17′. Ο Ενκουνκού ισοφάρισε στο 36ο λεπτό, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χόφμαν έκανε το 2-1. Στο 64′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Ελβέντι με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η Λειψία πίεζε, όμως ο Χόφμαν διαμόρφωσε το 3-1 στο 77′.