Δύο αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε των playouts της Super League Interwetten και η μάχη της παραμονής καλά κρατεί. Θυμίζουμε πως ο τελευταίος υποβιβάζεται απευθείας, ενώ ο προτελευταίος θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες μπαράζ (με εκτός έδρας γκολ) τον ηττημένο από τα μπαράζ μεταξύ της Βέροιας και του Λεβαδειακού.
Στην 5η αγωνιστική των playouts η Λαμία πήρε ένα σημαντικό διπλό επικρατώντας 2-0 του Αστέρα. Την ίδια ώρα ο Απόλλωνας Σμύρνης ηττήθηκε με το βαρύ 5-1 από τον Ιωνικό. Στην τελευταία θέση με 20 πόντους είναι η Ελαφρά Ταξιαρχία, ενώ στο +4 βρίσκεται η Λαμία. Πρόκειται για τις δύο ομάδες που έχουν κλειδώσει τις δύο τελευταίες θέσεις και θα μονομαχήσουν για την αποφυγή της 14ης.
Το ματς της 6ης αγωνιστικής μεταξύ του Aπόλλωνα Σμύρνης και της Λαμίας (7/5, 19:30) στη Ριζούπολη θα είναι κομβικό. Η Λαμία με νίκη ή ισοπαλία “κλειδώνει” μία αγωνιστική πριν από το φινάλε την προτελευταία θέση και θα διεκδικήσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία μέσω των μπαράζ. Απεναντίας, η Ελαφρά Ταξιαρχία χρειάζεται μόνο νίκη προκειμένου να μειώσει στον πόντο και να παραμείνει ζωντανή.
Τα σενάρια σε περίπτωση νίκης του Aπόλλωνα
Τι ισχύει όμως σε περίπτωση που η Ελαφρά Ταξιαρχία κερδίσει τη Λαμία; Ο Απόλλωνας για να τερματίσει στη συνέχεια προτελευταίος χρειάζεται νίκη κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη και ήττα ή ισοπαλία της Λαμίας απέναντι στον Ατρόμητο εντός έδρας. Η ομάδα της Φθιώτιδας δηλαδή κρατάει την θέση της σίγουρα με νίκη.
Εάν η Λαμία έρθει ισόπαλη απέναντι στους Περιστεριώτες τότε θα χρειαστεί ήττα ή ισοπαλία του Απόλλωνα με την ομάδα της Αρκαδίας. Τέλος, υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας στους 24 πόντους με ήττα της Λαμίας και ισοπαλία του Aπόλλωνα. Σε αυτή την περίπτωση η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει το προβάδισμα και θα πάει στα μπαράζ.

Το πρόγραμμα της Λαμίας:
Aπόλλων Σμύρνης (εκτός)
Ατρόμητος (εντός)
Το πρόγραμμα του Aπόλλωνα:
Λαμία (εντός)
Αστέρας (εκτός)