Το ζευγάρωμα των Γκρίζλις με τους Ουόριορς προμήνυε ματσάρες και οι δύο ομάδες φρόντισαν να το επιβεβαιώσουν από το game 1 με το Γκόλντεν Στέιτ να μένει… όρθιο κάνοντας break στην έδρα του Μέμφις (117-116).
Σε μια συγκλονιστική ματσάρα, με τον Τζα Μοράντ και τον Τζόρνταν Πουλ να κάνουν «όργια», οι Ουόριορς «λύγισαν» τους Γκρίζλις, έκαναν break στην έδρα του Μέμφις και το 1-0 στη σειρά των τρομερών ημιτελικών της δυτικής περιφέρειας.
Οι Γκρίζλις μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με επί μέρους σκορ 32-24. Στη συνέχεια όμως οι Ουόριορς πάτησαν γκάζι «ροκάνισαν» την διαφορά και τα πάντα κρίθηκαν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο.
Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος, με τον Μπράντον Κλαρκ να δίνει το προβάδισμα στους Γκρίζλις (116-114), στo 1:16 πριν τη λήξη, όμως ο Κλέι Τόμπσον στα 36 δευτερόλεπτα με τρίποντη «βόμβα» έδωσε το προβάδισμα στους Ουόριορς (117-116).
Τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστικά, αφού ο Τόμπσον πήγε στην γραμμή των βολών και είχε 0/2, με το Μέμφις να παίρνει τάιμ άουτ στα 3,6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και στην επαναφορά, ο Μοράντ επιχείρησε να πάρει το ματς με λέι απ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.
Ο φοβερός και τρομερός Τζα Μοράντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 34 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ, αγγίζοντας το triple double, ενώ ο διαστημικός Τζόρνταν Πουλ με 31 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ οδήγησε τους Ουόριορς στο… break.