Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Γιουνάιτεντ για τη φετινή σεζόν και με το μέλλον του να είναι θέμα συζήτησης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο προς το παρόν αποχαιρέτησε «Ολντ Τράφορντ» σκοράροντας για 18η φορά στο πρωτάθλημα. Συνέβαλε στο 3-0 επί της Μπρέντφορντ, πλαισιώνοντας τους Μπρούνο Φερνάντες και Ραφαέλ Βαράν στα γκολ. Αποθέωση για Μάτιτς και Μάτα στην τελευταία τους εμφάνιση σε αυτό το γήπεδο. 
Με τον Χουάν Μάτα για πρώτη φορά βασικό τη φετινή σεζόν, τον Κριστιάνο Ρονάλντο παρόντα και την Μπρέντφορντ με τρομερή διάθεση να εκμεταλλευτεί την προβληματική κατάσταση της Γιουνάιτεντ, το παιχνίδι είχε απόλυτα ικανοποιητικό ρυθμό. Το σύνολο του Τόμας Φρανκ επιτέθηκε, έψαξε κυρίως το χώρο από αριστερά για να πέσει πάνω στον Ντάλοτ, οι Έρικσεν, Τόνεϊ και Εμπουεμό ως συνήθως ήταν απειλητικοί για τα καρέ του Ντε Χέα, ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» στην πρώτη τους τελική άνοιξαν και το σκορ.
Από δεξιά ο Ντάλοτ άνοιξε στο χώρο για τον Ελάνγκα, αυτός γύρισε για τον Μπρούνο που στην κίνηση πλάσαρε με δύναμη για το 1-0. Ο δημιουργός του γκολ της Γιουνάιτεντ ήταν μπελάς για την άμυνα της Μπρέντφορντ που επιχειρούσε με δύναμη και με το σώμα να τον βγάζει εκτός τροχιάς και σχεδίου. Από πλευράς «bees» ο Έρικσεν ήταν ο «εγκέφαλος» με τις μακρινές μπαλιές ακριβείας και τον τρόπο με τον οποίο μπορούσε να γεμίσει επικίνδυνα προς τα καρέ του Ντε Χέα. Στο 32′ οι Κριστιάνο και Μάτα συνεργάστηκαν πολύ ωραία με τον Ισπανό να σουτάρει λίγο άουτ από καλή θέση.
Ως απάντηση σε αυτή την ευκαιρία ο Εμπουεμό στο 37′ πάτησε περιοχή από δεξιά, έκανε το αριστερό σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από την εστία της Γιουνάιτεντ. Λίγο πριν την ανάπαυλα οι «κόκκινοι διάβολοι» θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το ματς με… μαγεία. Οι Μπρούνο και Μάτα είχαν εξαιρετική συνεργασία με 1-2, ο Ισπανός σέρβιρε, ο Κριστιάνο με πλασέ στην κίνηση σκόραρε, αλλά ο CR7 ήταν οφσάιντ οριακά κι έτσι το 18ο τέρμα του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ δεν μέτρησε.
Προσπάθησε και ο Μπρούνο στο 53′ να κάνει δυο τα προσωπικά του τέρματα κι αυτά της ομάδας του φεύγοντας μόνος προς την περιοχή του Ράγια από λόμπα του Μάτιτς, όμως το πλασέ του Πορτογάλου – που είχε φτάσει στα 50 γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ – έφυγε άουτ. Ο ρυθμός διατηρήθηκε στο ματς με την Μπρέντφορντ να παραμένει πιστή στο στυλ παιχνιδιού της και στην πρόθεση να προκαλέσει προβλήματα στο σύνολο του Ραλφ Ράνγκνικ αφού υπήρχαν αδυναμίες ανάμεσα στην κεντρική και την αμυντική γραμμή των «κόκκινων διαβόλων».
Ο Ντε Χέα έκανε ό,τι μπορούσε γι’ ακόμα μια φορά, όπως και στο χαμηλό σουτ του Τόνεϊ στο 58′ με τον Ισπανό πορτιέρε να διώχνει με το δεξί πόδι. Τελικά στο 60′ ο Κριστιάνο αφού εκτόπισε τον Χένρι με το σώμα, μπήκε στην περιοχή, κέρδισε το πέναλτι από τον αντίπαλό του που απλά έπεσε πάνω του και ο σούπερ σταρ τελικά σκόραρε για το 2-0 για να έρθει και το 18ο τέρμα του για φέτος στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, ειρωνεύτηκε μήπως έπρεπε πάλι να… σηκωθεί το σημαιάκι για οφσάιντ, όπως είχε γίνει στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.
Στο 71ο λεπτό ο Νεμάνια Μάτιτς αποχώρησε και το «Ολντ Τράφορντ» τον καταχειροκρότησε αφού ο Σέρβος έχει γνωστοποιήσει πως αποχωρεί από την ομάδα στο φινάλε της σεζόν και αυτή ήταν η τελευταία του παρουσία στο γήπεδο της ομάδας. Τα πάντα τελείωσαν στο 72′ με τον Ραφαέλ Βαράν με γυριστό δεξί σουτ από εκτέλεση κόρνερ και τη βοήθεια μικρής κόντρας να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στην αναμέτρηση
Απόλυτη αποθέωση και για τον θρύλο, Χουάν Μάτα, που αποχώρησε με αλλαγή στο 74′, τη στιγμή που ορισμένοι οπαδοί αποχωρούσαν με το κάλεσμα να βγουν από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα τελευταία 17 λεπτά για τα χρόνια ιδιοκτησίας της οικογένειας Γκλέιζερ.