Ντέρμπι τίτλου χαρακτηρίζεται από όλους ο αγώνας της Κυριακής στο Τσίρειο μεταξύ Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ. Τρεις στροφές πριν το φινάλε και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη για να κάνουν βήμα προς την κατάκτηση του τροπαίου. Ο έμπειρος προπονητής, Κώστας Σακκάς μίλησε στην ιστοσελίδα μας, balla.com.cy για το μεγάλο ραντεβού, αναλύοντας τα αγωνιστικά δεδομένα.
Πως βλέπετε το ντέρμπι; «Εδώ που έφτασαν οι δύο ομάδες, σίγουρα θεωρείται παιχνίδι τίτλου. Μετά θα μένουν δύο αγώνες και θα είναι δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα».
Θεωρείτε πως ο νικητής του ντέρμπι θα στεφθεί και πρωταθλητής; «Η ομάδα που θα νικήσει, θα έχει πολλές πιθανότητες για να είναι στο τέλος, πρωταθλήτρια».
Αγωνιστικά, πως περιμένετε τον αγώνα; «Ο Απόλλων θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Με την υποστήριξη του κόσμου θα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Το ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καλό στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά ούτε ο Απόλλων έπιασε την απόδοση ομάδας που διεκδικεί πρωτάθλημα. Ήταν και δύο ομάδες… πιεσμένες και αγχωμένες. Εδώ που φτάσαμε θα μετρήσει πολύ το ποιοι παίκτες-κλειδιά θα μπορούν να διαχειριστούν ένα τέτοιο παιχνίδι. Το ΑΠΟΕΛ, πάντως είναι πιο έμπειρη ομάδα».
Που θα… χτυπήσει η κάθε ομάδα για να πάρει τη νίκη; «Στο τελευταίο παιχνίδι, ο Απόλλων, διαφοροποίησε τον τρόπο παιχνιδιού, αφού παρατάχθηκε με 3άδα στην άμυνα. Μετά το άλλαξε, όμως ίσως κρατήσει την 3άδα με ΑΠΟΕΛ, αφού θα προσπαθήσει να αμυνθεί σωστά και να χτυπήσει γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Θεωρώ ότι θα είναι βασικοί οι Πίττα, Ντιγκινί  και Νταμπό για να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους όχι και τόσο γρήγορους αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ, το οποίο αφήνει χώρους όταν επιτίθεται, προσπαθώντας να πλαγιοκοπήσει. Το ΑΠΟΕΛ, δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει πολλά στον τρόπο προσέγγισης. Θα προσπαθήσει να πλαγιοκοπήσει, έχοντας ως κινητήριο δύναμη στη μεσαία γραμμή τον Σαρφό. Στο ΑΠΟΕΛ λείπει ένας επιτελικός μέσος που θα δίνει την κάθετη πάσα. Ο Ντανίλο δεν είναι καλός στα πλείστα παιχνίδια, ενώ ο Ντε Βινσέντι είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Ο Απόλλων δεν θα βιαστεί να πιέσει τον αντίπαλο, γιατί ακόμη και με την ισοπαλία θα είναι στην πρώτη θέση».
Θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι ο Απόλλων θα είναι πρώτος σε περίπτωση ισοπαλίας; «Το ΑΠΟΕΛ σε κάποια φάση θα ρισκάρει. Όχι από την αρχή. Εξαρτάται βέβαια και αν θα μπει γκολ από την αρχή. Σε τέτοια περίπτωση, όλα θα είναι διαφορετικά.
Ποιοι είναι οι παίκτες που πρέπει να βγουν μπροστά από κάθε ομάδα; «Για το ΑΠΟΕΛ είναι οι Σαμπάλα, Πέδρο, Σαρφό, Σόουζα και Μάγκλιτσα. Είναι έμπειροι ποδοσφαιριστές και έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια και μπορούν να τα διαχειριστούν. Στον Απόλλωνα, εδώ που έφτασε, θεωρώ ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής θα δώσει το 110% των δυνάμεων του. Ο Νταμπό μπήκε μέσα με την Ανόρθωση, πέτυχε γκολ και ήταν ο παίκτης-κλειδί. Ίσως ανέβει και ο Πίττας. Ο Κολ ήταν καλύτερος σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Θεωρώ ότι ο Απόλλων θα πρέπει να προσέξει την αμυντική του λειτουργία, αφού στα τελευταία παιχνίδια δέχεται πιο εύκολα, γκολ».
Κλείνοντας, μπορείτε να κάνετε μια εκτίμηση – πρόβλεψη για τον αγώνα της Κυριακής; «Μικρό προβάδισμα έχει ο Απόλλων λόγω έδρας, αλλά από την άλλη είναι και η εμπειρία του ΑΠΟΕΛ. Το σίγουρο για μένα είναι ότι δεν θα ρισκάρει καμία ομάδα, αφού είναι ένα παιχνίδι τίτλου».

Ανδρέας Ανδρέου