ΠΑΣΠ: «Αυτά ισχύουν για τα συμβόλαια στη Β’ Κατηγορία»
Β' Κατηγορία

ΠΑΣΠ: «Αυτά ισχύουν για τα συμβόλαια στη Β’ Κατηγορία»

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣΠ με την οποία στέκεται στο τι ισχύει στα συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη Β’ κατηγορία. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται πως ούτε η ΚΟΠ, ούτε τα σωματεία έχουν το δικαίωμα επέκτασης συμφωνίας χωρίς τη συγκατάθεση του κάθε παίκτη. Αναλυτικά: «Μετά από διάφορες ερωτήσεις από ποδοσφαιριστές μέλη μας, που αγωνίζονται στη Β Κατηγορία, θέλουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

  1. Όσων ποδοσφαιριστών οι συμφωνίες εργοδότησης λήγουν στις 30/04/2022, αυτές οι συμφωνίες δεν μπορούν να επεκταθούν, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ποδοσφαιριστών. Αυτό αναφέρεται ρητά και στο άρθρο 2.2 του ενιαίου συμβολαίου εργοδότησης.
  2. Για να είναι νομικά αποδεχτή οποιαδήποτε επέκταση, αυτή θα πρέπει να συμφωνηθεί γραπτώς.
  3. Ούτε τα σωματεία, ούτε η ΚΟΠ έχουν δικαίωμα να επεκτείνουν τη διάρκεια μιας συμφωνίας εργοδότησης χωρίς τη συγκατάθεση του κάθε ενός ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.
  4. Ούτε φυσικά μπορεί ένα σωματείο να ζητήσει από ένα ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί μετά τη λήξη της συμφωνίας εργοδότησης του χωρίς καμιά επιπρόσθετη αμοιβή. Ακόμα και αν τέτοια υποχρέωση αναφέρεται σε σχετικό κανονισμό της ΚΟΠ, αυτός ο κανονισμός είναι παράνομος γιατί δεν μπορεί να εξαναγκαστεί ένας εργοδοτούμενος να εργαστεί για μεγαλύτερη περίοδο από αυτή που συμφώνησε χωρίς να πληρωθεί για την περίοδο αυτή».
   ]]>

Related posts