Στο «Γ. Καραϊσκάκης» αναμετρώνται το απόγευμα της Τετάρτης (27/4, 20:00) οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με φόντο ένα εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (αντίπαλός τους ο νικητής του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Λαμία). Το 0-0 της Τούμπας, την περασμένη Πέμπτη (21/4), άφησε ανοικτούς λογαριασμούς μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν στο πλάι τους τον κόσμο τους, ενώ από την άλλη ο «δικέφαλος του Βορρά» θα έχει τη «βοήθεια» του εκτός έδρας γκολ σε περίπτωση που σκοράρει. Υπενθυμίζεται ότι εάν η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρωθεί εκ νέου χωρίς τέρματα, τότε θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση κι εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Κι όλα αυτά ενώ συνεχίζεται πάντα η μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή, με τους Πειραιώτες να είναι βέβαια στο +11 από τον 2ο ΠΑΟΚ, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε των Playoffs (χρωστούν και το μεταξύ τους αναβληθέν ντέρμπι για τον πρώτο γύρο του μίνι πρωταθλήματος).

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες δεν ανακοίνωσαν αποστολές για το παιχνίδι. Σε ό, τι αφορά τον Ολυμπιακό, εκτός θα είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο 29χρονος άσος ταλαιπωρείται ακόμη από τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ακολούθησε και ένα χτύπημα στην προπόνηση. Από την άλλη, για τους Θεσσαλονικείς θα απουσιάσουν οι ΖαμπάΕλ ΚαντουρίΜιχαηλίδης και Βιεϊρίνια, με τον τελευταίο να κάνει και την Τρίτη (26/4) θεραπεία, αλλά να ταξιδεύει με την αποστολή για ψυχολογικούς λόγους.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μπουχαλάκης – Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί, Μασούρας.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάλης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ – Κούρτιτς, Αουγκούστο – Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα – Άκπομ.
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 2 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Διαιτητής: Βαλεντίθ Γκόμεθ
Βοηθοί: Χοσέ Ρομέρο, Ιβάν Γκρανάβο
Τέταρτος διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς
VAR: Ιγκνάθιο Βιλανουέβα, Πολυχρόνης Κωσταράς

Για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος:
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (24/10), ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (30/1)