Δηλώσεις σε μέσο της Σκωτίας έκανε ο προπονητής της Ομόνοιας, Νιλ Λένον.
Οι πιο σημαντικές τοποθετήσεις…
Για τους αγώνες με την Ανόρθωση:
«Είδα 2-3 φορές την Ανόρθωση από τότε που ήρθα εδώ. Είναι ανάμεσα στις πέντε καλύτερες ομάδες. Ο Τιμούρ έχει κάποιους πολύ ταλαντούχους παίκτες. Είναι η ομάδα που σκοράρει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα. Θα έλεγα πως είναι το φαβορί αλλά έχω πίστη στην ομάδα μου. Θα είναι το μεγαλύτερο μου παιχνίδι στην Κύπρο. Η Ομόνοια είναι συγκεντρωμένη στο κύπελλο αφού δεν κατάφερε να μπει στην εξάδα».
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Οι κορυφαίες ομάδες της Κύπρου θα ήταν πίσω από Σέλτικ και Ρέιντζερς, περίπου στο επίπεδο της Χαρτς, της Νταντί και της Χιμπέρνιανς».
Για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του: «Λατρεύω την ευκαιρία που έχω εδώ. Ήμουν εκτός του… παιχνιδιού και σκεφτόμουν «Γιατί να μην δοκιμάσω κάτι διαφορετικό;». Σκέφτηκα «Γιατί όχι;». Ξέρω πως δεν είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα αλλά μπορεί να οδηγήσει κάπου αν τα πράγματα πάνε καλά. Είχα επιλογές και σε Β.Κορέα, Ελλάδα, Τουρκία αλλά μου άρεσε το κλίμα στην Κύπρο και ο τρόπος που με προσέγγισε η διοίκηση της Ομόνοιας. Φυσικά ήταν ελκυστικό και οικονομικά. Είμαι πάνω από ένα μήνα εδώ και δεν το έχω μετανιώσει ούτε μια μέρα. Με έχει ανανεώσει».
Για την ευκαιρία που έχει να διεκδικήσει ένα τρόπαιο: «Το να κερδίσουμε το κύπελλο θα ήταν κάτι ξεχωριστό, θα μου έδινε μεγάλη ικανοποίηση. Αλλά δεν προτρέχω. Έχουμε δύο παιχνίδια για να φτάσουμε στον τελικό και αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Ξέρω τι θα σήμαινε για όλους εδώ. Αν δεν κερδίσουμε το τρόπαιο, θα δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα που είναι να φτιάξουμε μια ομάδα για να κερδίσουμε ξανά το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά».
Για τη ζωή στην Κύπρο: «Είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις. Έχω ένα διαμέρισμα κοντά στην παραλία. Υπάρχουν ωραία μπαρ και εστιατόρια. Το κλίμα είναι πολύ ζεστό, έχεις ήλιο όλη μέρα. Το γήπεδο προπόνησης είναι καλό. Κάθε μέρα είναι καθαρός ο ουρανός και πηγαίνεις στη δουλειά με το χαμόγελο στα χείλη».
Για την καθημερινότητα του: «Σε μια μέρα χωρίς δουλειά, θα πάω στο γυμναστήριο ή θα πάω στην παραλία. Απολαμβάνω τις ελληνικές σαλάτες τώρα, είναι υπέροχες. Δεν ήμουν σίγουρος πώς θα προσαρμοζόμουν στο να ζω σε μια διαφορετική κουλτούρα. Αλλά έχω απολαύσει κάθε λεπτό. Ο κόσμος σε αναγνωρίζει στο δρόμο και σε σέβεται πολύ περισσότερο από ότι οι αντίπαλοι πίσω στην πατρίδα. Αυτό είναι μια καινοτομία για μένα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως επιθετικότητα. Είχα οπαδούς της Ανόρθωσης να έρχονται κοντά μου και να μου λένε: «Γεια σου κόουτς, καλώς ήρθες στην Κύπρο». Ακόμη και οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, που είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί μας, είναι πολύ σωστοί».