Στο Σέλχαρστ Παρκ, Κρίσταλ Πάλας και Λιντς αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ (0-0) σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι δύο ομάδες  έδωσαν φρενήρη ρυθμό στην αναμέτρηση, όμως οι αρκετές μονομαχίες και οι εντάσεις δεν επέτρεψαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, παίρνοντας από έναν βαθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Η αυλαία της 34ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ έκλεισε στο Σέλχαρστ Παρκ, με την Κρίσταλ Πάλας να φιλοξενεί την Λιντς με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Από την άλλη, η ομάδα του Τζέσε Μαρτς ήθελε το τρίποντο για να ξεμπερδέψει με την μάχη της παραμονής στην κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ματετά να απειλεί στο 14ο λεπτό, ωστόσο, το τελείωμά του στο τετ-α-τετ με τον Μελιέ δεν ήταν αρκετά καλό για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τα «παγώνια» δεν κατάφεραν να προβληματίσουν τον Γκουαΐτα, χάνοντας αρκετές φορές την μπάλα στο χώρο του κέντρου.
Τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου κύλησαν με δυνατές μονομαχίες και νεύρα ανάμεσα στους παίκτες με το σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς γκολ.
Στην επανάληψη, μία αψιμαχία ανάμεσα σε Τζέιμς και Γουόρντ άναψε τα αίματα, ωστόσο, ο Ντάρεν Ίνγκλαντ ήλεγξε την κατάσταση μοιράζοντας από μία κίτρινη κάρτα σε κάθε παίκτη.
Στην συνέχεια, οι δύο ομάδες έδωσαν φρενήρη ρυθμό στην αναμέτρηση, με την μπάλα να μεταφέρεται από την μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη σε μερικά δευτερόλεπτα προσφέροντας θέαμα, όχι όμως και την ουσία του γκολ.
Η πρώτη τελική εντός εστίας στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 68ο λεπτό, με τον δραστήριο Ζαχά να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς της Λιντς, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Μελιέ. Στο 81’, ο Ιβοριανός επιθετικός των «αετών» απείλησε ξανά από πλάγια θέση, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε απάντηση κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.
Οι δύο ομάδες διατήρησαν το «μηδέν» στα μετόπισθεν και στο τέλος μοιράστηκαν από έναν βαθμό σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί αρκετά γρήγορα.