Γράφει ιστορία η φετινή Μπαρτσελόνα, αλλά από την… ανάποδη! Κάκιστοι κόντρα στην πολύ καλά στημένη Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία αγκάλιασε την παραμονή της, οι Μπλαουγκράνα γνώρισαν τρίτη διαδοχική εντός έδρας ήττα την ίδια σεζόν (0-1) μετά από αυτές με Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-3) και Κάντιθ (0-1), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 122 χρόνια ιστορίας τους.
Εξαιτίας αυτής της ήττας, η Μπάρτσα απέτυχε να μείνει μόνη δεύτερη στη βαθμολογία της La Liga για να αγκαλιάσει το εισιτήριο του Champions League, αν και παραμένει στο χέρι της. Και, συν τοις άλλοις, επιτρέπει στην πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, με έναν βαθμό στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της με την Εσπανιόλ (Σάββατο 30/04, 17:15), να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 35η φορά στην ιστορία της.
Ο Τσάβι ξεκούρασε – προφύλαξε Ντάνι Άλβες – Ζεράρ Πικέ, ξεκινώντας κανονικά τον Ρόναλντ Αραούχο, παρ’ ότι ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός αποχώρησε τραυματίας από τον προηγούμενο αγώνα με την Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Στην Ράγιο Βαγιεκάνο, ο Αντόνι Ιραόλα άφησε εκτός ενδεκάδας τον παίκτη – σημείο αναφοράς στην μεσοεπιθετική γραμμή, Όσκαρ Τρέχο, την θέση του οποίου πήρε ο Ουνάι Λόπεθ.