Ο Χάμιλτον και ο Τζορτζ Ράσελ έπεσαν θύματα την βροχής και των κόκκινων σημαιών στις χθεσινές δοκιμές κατάταξης του GP της Εμίλια Ρομάνια, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν στο Q2. Αλλά σήμερα, στους 21 γύρους του αγώνα Sprint, κανένας εκ των δύο Βρετανών δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί με αξιώσεις και να καταφέρει καν να γίνει απειλητικός για μια θέση στη δεκάδα.
Ο Ράσελ τερμάτισε στην 11η θέση και ο Χάμιλτον στην 14η, θέσεις από τις οποίες θα εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα – με όσες ελπίδες για εκείνους συνεπάγεται αυτό. Οι Φερστάπεν και Λεκλέρ πήραν άλλους 8 και 7 βαθμούς αντίστοιχα από τους δύο Βρετανούς της Mercedes σήμερα, και πλέον η βαθμολογική διαφορά (ειδικά από τον Λεκλέρ) αρχίζει να διευρύνεται πολύ.
Απογοητευμένος, στο τέλος του σημερινού αγώνα Sprint, ο Χάμιλτον είπε: «Προφανώς, δεν μαχόμαστε για το πρωτάθλημα, αλλά μαχόμαστε για να καταλάβουμε το αυτοκίνητο, να το βελτιώσουμε και να προοδεύσουμε στη διάρκεια της χρονιάς».
Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε: «Γίνεται πολλή δουλειά στο παρασκήνιο, αλλά τα πράγματα είναι όπως είναι. Αυτά έχουμε, και σε τελική ανάλυση δεν πετύχαμε καλά τα πράγματα φέτος. Όμως όλοι δουλεύουν όσο σκληρά μπορούν για να τα διορθώσουν.
Η ομάδα έχει περάσει πολλά, πολλά άσχημα χρόνια. Πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι με τους οποίους συνεργάζομαι, βρίσκονται σε αυτή την ομάδα εδώ και 20 χρόνια. Δεν ήταν η καλύτερη χρονιά το 2013.
Αλλά είχαμε εξαιρετικές σεζόν μετέπειτα. Μένουμε ενωμένοι, προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρο σε όλους, και αυτή είναι η κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Όλοι, όμως, έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και δουλεύουν όσο σκληρά μπορούν
», κατέληξε ο 37χρονος.