Την περασμένη Τετάρτη ισοπέδωσε την Τσέλσι και τώρα, έκανε την Γιουνάιτεντ να… αποχαιρετήσει ουσιαστικά το Τσάμπιονς Λιγκ! Η Άρσεναλ πήρε τεράστιες νίκες σε back-to-back ντέρμπι, επικρατώντας 3-1 των «κόκκινων διαβόλων» στο «Έμιρεϊτς» χάρη στα γκολ των Ταβάρες, Σάκα και Τζάκα! Ορίζουν τη μοίρα τους για την 4άδα οι Λονδρέζοι, πολύ μακριά πλέον η ομάδα του Ράνγκνικ που είχε τρία δοκάρια στο ματς…
Οι 22 τελικές του πρώτου μέρους και οι 11 για κάθε ομάδα, αποτυπώνουν το εκπληκτικό ντέρμπι του «Έμιρεϊτς». Η Άρσεναλ πήγε στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ της 2-1, το οποίο όμως θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό και να έχει μπροστά στο σκορ την Γιουνάιτεντ κι όχι την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν το ματς με τον Βαράν στα μετόπισθεν αντί του Μαγκουάιρ, όμως, ο Γάλλος μαζί με τον Τέλες έκαναν τις γκάφες στο 2ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Σάκα που σούταρε, ο Ντε Χέα απέκρουσε και από κοντά στην επαναφορά ο Ταβάρες άνοιξε το σκορ για το 1-0! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγήκε μπροστά για ν’ αντιδράσει και έδειξε να μην επηρεάζεται καθόλου από το γρήγορο γκολ που είχε δεχθεί. Οι Σάντσο, Κριστιάνο, Μπρούνο και Ελάνγκα ήταν σε καλή μέρα, προσπάθησαν ν’ απειλήσουν τα καρέ του Ράμσντεϊλ, ο Ντάλοτ στο 24′ είχε οριζόντιο δοκάρι σε μακρινό σουτ και λίγο αργότερα ήρθε και δεύτερο γκολ για τους Λονδρέζους με περιπετειώδη τρόπο.
Ο Όντεγκααρντ με εκπληκτική μπαλιά έβγαλε τον Σάκα στην πλάτη της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων», αυτός βρήκε τον Ενκέτια που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο VAR έλεγξε πρώτα τη φάση όπου υπήρχε οφσάιντ, όμως, πριν από το οφσάιντ εντοπίστηκε και πέναλτι. Η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και ο Σάκα ευστόχησε, όπως και στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για το 2-0 στο 32′!
Η Γιουνάιτεντ αμέσως μείωσε στο σκορ για να παραμείνει το ντέρμπι εντυπωσιακό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 34′ ανάμεσα από Ταβάρες και Γκάμπριελ έκανε το αριστερό πλασέ από τη σέντρα του Μάτιτς, μείωσε, έφτασε στα 100 γκολ στην Premier, αφιέρωσε το γκολ στον αδικοχαμένο γιο του και η ομάδα του Ράνγκνικ παρέμενε στο παιχνίδι.
Θα μπορούσε να έχει ξαναμπεί κανονικότατα και στη διεκδίκηση της νίκης από νωρίς, όμως, ο Μπρούνο στο 56ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από εκτέλεση πέναλτι. Ο Ταβάρες έκανε ανόητη παράβαση απλώνοντας το χέρι σε διεκδίκηση της κεφαλιάς με τον Μάτιτς, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα, όμως, ο Πορτογάλος χαφ της Γιουνάιτεντ δεν βρήκε δίχτυα.
Έμεινε να προσπαθεί η Γιουνάιτεντ για την ισοφάριση, να διατηρείται απόλυτα δραστήρια, να ψάχνει τρόπους ν’ απαντήσει και στο δεύτερο γκολ της Άρσεναλ, όμως, στάθηκε ξανά άτυχη στο 63′. Ο Κριστιάνο άνοιξε από δεξιά στον Ντάλοτ που είχε πατήσει περιοχή, όμως εκείνος είδε τον Ράμσντεϊλ να κάνει επαφή και το δοκάρι να κρατάει τη μπάλα έξω από την εστία του. Κι αφού έφυγε κι αυτή η φάση, κόντρα στη ροή του αγώνα οι «κανονιέρηδες» σκόραραν και τελείωσαν το ματς. Ο Τζάκα με αριστερό «κεραυνό» στο 70′ και τον Ντε Χέα να κοιτάζει αλλού για τη μπάλα μη προλαβαίνοντας να πέσει αριστερά, η Άρσεναλ έγραψε το τελικό 3-1.