«Φαινόμενο»! Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για τον Βαγγέλη Καλλικά που συνέδεσε το όνομα του με τη ΜΕΑΠ. Ένας ποδοσφαιριστής που για 32 έτη, ήταν σε μια μόνο ομάδα! Σαν ένας πιστός στρατιώτης!
Το 1990 άρχισε να γράφεται ιστορία. Όταν ήταν 6 ετών, ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της ΜΕΑΠ και αν του έλεγε κάποιος ότι θα μείνει για μια… ζωή εκεί, σίγουρα θα τον έβγαζε (κάτι παραπάνω από) τρελό.
Να, όμως, που έγινε! Το 2002, σε ηλικία 18 χρόνων, ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα και δεν φεύγει ποτέ και για κανέναν λόγο! Έζησε πολλά, πάρα πολλά! Πλέον, μετά από 32 έτη στην ΜΕΑΠ, και το ιστορικό επίτευγμα που κατέχει, ο αρχηγός «κρεμάει τα παπούτσια» του, και μπαίνει στο πάνθεο της ομάδας του Πέρα Χωρίου-Νήσου. Πιθανότατα, δεν θα βρεθεί άλλος να καταρρίψει κανείς αυτό που έκανε ο 38χρονος ποδοσφαιριστής.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Καλλικά, ο οποίος, παρά το ότι αποσύρεται, δεν θα μπορούσε να αφήσει τη ΜΕΑΠ, την ομάδα της καρδιάς του. Παράλληλα, έστειλε το δικό του μήνυμα στα νέα παιδιά, το οποίο «αφουγκράστηκε» από τον Γιάννη Καλοθέου.
Αναλυτικά:
Ποια τα επόμενα σου βήματα: «Θα ξεκουραστώ αλλά δεν θα αφήσω την ΜΕΑΠ. Θα ασχοληθώ με τα διοικητικά. Θα γίνω έφορος και δεν θα φύγω από την ομάδα».
Πώς βίωσες το τελευταίο σου ματς; «Συγκινήθηκα. Είναι πολλά τα χρόνια. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα μετά από τόσα χρόνια να γράφεις τον επίλογο και να βάζεις τέλος στην καριέρα σου».
Ποια η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου: «Φυσικά, η καλύτερη μου ήταν όταν αγγίξαμε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Η χειρότερη μου ήταν όταν κινδυνέψαμε να πέσουμε στην Επίλεκτη ΣΤΟΚ. Βέβαια θα θυμάμαι κι άλλες στιγμές στην καριέρα μου, αφού πέρασα πολλά με τη ΜΕΑΠ».

Πώς νιώθεις για αυτό το επίτευγμα και το μήνυμα που θέλει να δώσει: «Περηφάνια, συγκίνηση και χαρά. Ειλικρινά, τα χρόνια όταν παίζεις ποδόσφαιρο περνούν πολλά γρήγορα και όποια ευκαιρία δίνετε στα νεαρά παιδιά, πρέπει να την αρπάζουν. Πρέπει, επίσης, να απολαμβάνεις το παιχνίδι. Αυτό μου το είπε ένας προπονητής που έκανε καριέρα στην Α’ Κατηγορία. Ο Γιάννης Καλοθέου, ήταν αυτός  που μου το είπε και έφτασε η στιγμή που έρχομαι στα λόγια του».
Το καταληκτικό του σχόλιο: «Ευχαριστώ την οικογένεια μου τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές που συνεργάστηκα όλα αυτά τα έτη. Μετά από τόσα πολλά χρόνια γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους, και ειλικρινά έχω μόνο φίλους. Όλοι μου σχεδόν οι φίλοι είναι από το ποδόσφαιρο, και έτσι πρέπει να κάνεις. Να δημιουργείς φιλίες. Παντρεύομαι 7 του Μάη και όλοι οι φίλοι μου που θα έρθουν είναι από το ποδόσφαιρο».

Θράσος Δημητρίου