Η Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έκανε το δύο στα δύο κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-0) αποκλείοντάς την έτσι από τα ημιτελικά του Κυπέλλου και θα διεκδικήσει το νταμπλ στον τελικό κόντρα στην Τοντέλα.
Την εξουδετέρωσε στο πρωτάθλημα, χάρη και στο «δώρο» της Μπενφίκα στο ντέρμπι της Λισαβόνας. Με +9 τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε δεν έχασε κανείς τον τίτλο. Αντιθέτως, η Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο βαδίζει πρόσω ολοταχώς για το νταμπλ, καθώς απέκλεισε και με τις ίδιες τις δυνάμεις της τη Σπόρτινγκ από τα ημιτελικά του Κυπέλλου, νικώντας την εκτός κι εντός έδρας (1-0). Κι έτσι, έκλεισε θέση για τον τελικό απέναντι στην πρωτάρα Τοντέλα, γνωρίζοντας ότι μέχρι τότε όπως όλα δείχνουν θα έχει στεφθεί πρωταθλήτρια.
Μετά το 2-1 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», οι Δράκοι είχαν το πάνω χέρι για την πρόκριση και δεν το έχασαν στιγμή στη ρεβάνς. Παρά τις ρευστές ισορροπίες σε όλη τη διάρκεια του ματς και τις σημαντικότερες συγκριτικά ευκαιρίες των Λιονταριών στο πρώτο μέρος, η Πόρτο κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν και στο 83′ πέτυχε το καθοριστικό γκολ που έψαχνε για να «σφραγίσει» την πρόκριση, με τον Μαρτίνες να χρίζεται η χρυσή αλλαγή καθώς σκόραρε μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι! Οι Λουζιτανοί δεν είχαν απάντηση, έμειναν, μάλιστα, με δέκα παίκτες στο φινάλε λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας του Πέδρο Πόρο και μοιραία έμειναν εκτός τελικού, όντας πολύ κοντά πια στην απώλεια και των δύο μεγάλων εγχώριων τίτλων (κατέκτησε μόνο το Λιγκ Καπ).
Πλέον, η Πόρτο ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Τοντέλα που παλεύει για την παραμονή στον τελικό της 22ης Μαΐου και να διεκδικήσει το 18ο τρόπαιο της ιστορίας της.