Πιο σοβαρά είναι τα πράγματα απ’ ότι περίμεναν άπαντες στο στρατόπεδο των Φοίνιξ Σανς με τον Ντέβιν Μπούκερ, καθώς ο χαρισματικός σκόρερ των «Ήλιων» είναι ορατό να μείνει εκτός δράσης για 2 με 3 εβδομάδες, λόγω του τραυματισμού στον οπίσθιο μηριαίο.
Πιο άσχημα απ’ ότι περίμεναν ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι ήταν τα πράγματα σχετικά με την κατάσταση του Ντέβιν Μπούκερ. Ο ηγέτης των Φοίνιξ Σανς τραυματίστηκε στο Game 2 της σειράς με τους Πέλικανς, όπου η ομάδα της Νέας Ορλεάνης κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1.
Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ζημιά στον δεξιό οπίσθιο μηριαίο και μάλιστα, όπως αναφέρει ο Μπράιαν Ουίντχορστ του ESPN, είναι ορατό να μείνει εκτός για 2 με 3 εβδομάδες, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό.
Είναι προφανές πως αν μείνει εκτός για τόσο μεγάλο διάστημα θα τεθεί εκτός για το υπόλοιπο της σειράς με τους Πέλικανς, κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλο κενό τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στην ηγεσία των «Ήλιων» σε μια πολύ κρίσιμη καμπή.
Στην παρούσα φάση είναι δεδομένο πως ο D-Book δεν θα αγωνιστεί στα παιχνίδια απέναντι στους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη, κάνοντας αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει τον τραυματισμό και να επανέλθει στη δράση.
Παράλληλα, είναι δεδομένο πως η δική του απουσία αλλάζει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς, μιας και οι Σανς έχουν «χτίσει» μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους γύρω από την δική του ηγετική συνεισφορά στην επίθεση. Και ενδεχόμενη απουσία του για τόσο μεγάλο διάστημα θα δημιουργήσει μεγάλο κενό για την ομάδα του Μόντι Ουίλιαμς.