Το δέκατο κατά σειρά πρόστιμο τη φετινή σεζόν επέβαλε η UEFA στη Φέγενορντ για τη συμπεριφορά των οπαδών της, εκτοξεύοντας έτσι τα συνολικά της έξοδα για ανάλογες τιμωρίες σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ!
Η Φέγενορντ βρίσκεται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 20 χρόνια, ούσα μία από τις τέσσερις φιναλίστ του νεοσύστατου Conference League. Αυτή η πορεία της, όμως, δεν έχει σημειωθεί… αναίμακτα για τη διοίκηση του κλαμπ, η οποία έχει κληθεί μέσα στη σεζόν να καταβάλει έναν σωρό πρόστιμα λόγω της απρεπούς συμπεριφοράς των οπαδών.
Η UEFA επέβαλε το δέκατο (!) πρόστιμο στη σεζόν σε βάρος της Φέγενορντ, αυτή τη φορά αναφορικά με το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Σλάβια Πράγας. Ο ολλανδικός σύλλογος τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή 70.125 ευρώ λόγω ρίψης βεγγαλικών και αντικειμένων από την εξέδρα των οπαδών τους, οι οποίοι συν τοις άλλοις μπλόκαραν και τις σκάλες σε ορισμένες θύρες του «Ντε Κάιπ».
Έτσι, με συνολικά δέκα πρόστιμα στην ίδια ευρωπαϊκή περίοδο, το ανάλογο συνολικό ποσό προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ (συγκεκριμένα 475.375 ευρώ) και στην επίσημη ανακοίνωσή του, το κλαμπ έκανε έκκληση στους υποστηρικτές της να συμμορφωθούν και να μην δυσκολέψουν κι άλλο τη θέση του συλλόγου, στα ερχόμενα παιχνίδια των ημιτελικών απέναντι στη Μαρσέιγ.