Φτάνοντας στα 30 τέρματα για την τρέχουσα σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις με την κόκκινη φανέλα και σκοράροντας δις απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ κάταφερε με την… ολική επαναφορά του στα γκολ, να πετύχει και κάτι μοναδικό στα χρονικά της μεγάλης κόντρας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο «Φαραώ» δεν είχε βρει δίχτυα ως παίκτης της Λίβερπουλ από τις 12 του Μάρτη! Πλέον, όμως, μετράει 22 «χτυπήματα» στο πρωτάθλημα, 30 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ, έχει και 12 ασίστ, επίδοση που ανεβάζει τη συμμετοχή του στα 42 γκολ για την ομάδα του μέσα στην ποδοσφαιρική χρονιά σε κάθε τουρνουά.
Το βράδυ της Τρίτης στο «Άνφιλντ» επέστρεψε στο σκοράρισμα, έκανε ξανά τον πανηγυρισμό με την γιόγκα για να δείξει σε όλους πως απλά χρειαζόταν να συνεχίσει με ηρεμία δίχως την πίεση που προκαλεί στους επιθετικούς η «ανομβρία» και κατέγραψε κάτι μοναδικό στα χρονικά του ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Γιουνάιτεντ.
Ποτέ ξανά κανείς δεν είχε σκοράρει 5 φορές σε μια σεζόν κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» και πλέον το έχει καταφέρει ο Σαλάχ, αφού είχε και το χατ-τρικ στο παιχνίδι του «Ολντ Τράφορντ» στον πρώτο γύρο.
Και φυσικά, με τα δικά του 5 γκολ, συνείσφερε και στο ιστορικό… 9-0 στο σύνολο των δύο αγώνων για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ, με τη συγκεκριμένη διαφορά τερμάτων να μην σημειωθεί ποτέ άλλοτε στην ιστορία της τεράστιας κόντρας του αγγλικού ποδοσφαίρου.