Λεφτά, δόξα, άνετη κι εύκολη προσωπική ζωή, σύντροφος, φίλοι… Καλά όλα αυτά. Όμως, ο Κριστιάνο πάντοτε πάλευε για το καλύτερο της οικογένειάς του πριν και πάνω απ’ όλα. Το γεγονός πως έχει λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής του, δεν σημαίνει ότι ο πόνος του χαμού ενός παιδιού είναι μικρότερος από αυτόν του κάθε άλλου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη.
Ο μεγαλύτερος και χειρότερος πόνος που μπορεί να βιώσει ένας γονιός. Να χάσει το παιδί του. Είτε είναι νεογέννητο, είτε έχει καταφέρει να βιώσει εμπειρίες μαζί του.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η σύντροφός του, Χεορχίνα, είναι κι εκείνοι πλέον γονείς που πενθούν για τον χαμό ενός μωρού που δεν τα κατάφερε μετά τη γέννα, στα δίδυμα που επρόκειτο να φέρει στη ζωή η αγαπημένη του CR7. Το κοριτσάκι είναι υγιές, το αγοράκι δεν μπόρεσε να χαρεί τη ζωή και βύθισε στο πένθος την οικογένεια του Ρονάλντο.

«Να κρατάς χαρούμενη την οικογένειά σου…»
Ναι, δεν είναι όλες οι οικογένειες ευτυχισμένες. Ναι, δεν καταφέρνουν όλες οι οικογένειες να στεριώσουν. Και πολλές φορές οι άνθρωποι μαθαίνουν στα δύσκολα από μικροί, αφού υπάρχουν πολλά παραδείγματα, περιπτώσεις και ιστορίες με παιδιά που μεγάλωσαν βιώνοντας άσχημες συμπεριφορές, τσακωμούς γονέων και τελικά απέμεναν με τον έναν εκ των δύο. Και εκεί… ωρίμαζαν απότομα.
Ο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως, έχει τα πάντα. Έχει ό,τι θέλει, όποτε το θέλει. Μπορεί να κάνει ταξίδι αστραπή στην άλλη άκρη της γης για να γιορτάσει απλά τα γενέθλιά του ή αυτά της Χεορχίνα, μπορεί να πάρει στα παιδιά του ό,τι του ζητήσουν δίχως να το σκεφτεί καν, μπορεί να οδηγήσει όποιο αυτοκίνητο θέλει, όμως, ξέρει τι πραγματικά έχει σημασία.
«Κράτα χαρούμενη και καλά την οικογένειά σου. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Έχει ζωή, έχει δόξα, λεφτά, όμως η οικογένεια ήταν εκεί από την αρχή και θα είναι εκεί στα καλά και στα δύσκολα» έλεγε. Και θέλει η δική του οικογένεια να είναι γεμάτη ευτυχία…

Ο πατέρας του δεν πρόλαβε να τον καμαρώσει
Ο Κριστιάνο ήξερε από μικρός τι ήθελε. Και εκείνος δεν είχε μια… παραμυθένια οικογένεια. Η μητέρα του ήταν πάντοτε εκεί, ο πατέρας του όμως όχι. Και η αδυναμία που είχε στο αλκοόλ, στέρησε από τον Πορτογάλο τη δυνατότητα να τον βοηθήσει σημαντικά και να τον έχει κοντά του στις μεγάλες στιγμές της ζωής του. Τόσο στην καθημερινότητά του, όσο και στο ποδόσφαιρο.
Πριν από μερικά χρόνια, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν κι εκείνος του έδειξε ένα βίντεο με τον πατέρα του, το οποίο ο CR7 δεν είχε ξαναδεί ποτέ. Και εκεί τον έπιασε το κλάμα και το παράπονο για το γεγονός πως ο θάνατος του πατέρα του θα είναι πάντοτε μια ουλή μέσα του. Και θα τον πονάει κάθε φορά που θα σκέφτεται ότι στις μεγάλες του επιτυχίες, δεν μπορούσε να κοιτάξει προς την εξέδρα να τον δει να χαμογελάει και να είναι περήφανος για εκείνον…

Αχώριστος με τα παιδιά του, αδυναμία στην πιο μικρούλα
Από τον Κριστιάνο τζούνιορ που βαδίζει στα χνάρια του και σκοράρει στο τμήμα κ-12 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλευρό του μεγάλου γιου του Γουέιν Ρούνεϊ, μέχρι και τα πιο μικρά παιδιά του, ο Ρονάλντο φροντίζει να είναι δίπλα τους στα πάντα.
Οι οικογενειακές φωτογραφίες τους, οι στιγμές που περνάει μαζί τους, η αφοσίωση που τους δείχνει ξέχωρα απ’ όσα έχει στο μυαλό του για την Γιουνάιτεντ και την καριέρα του, τον κάνουν στα μάτια του κόσμου έναν μπαμπά που προσπαθεί πολύ για τους ανθρώπους του.
Και φυσικά υπάρχουν μπαμπάδες που παλεύουν καθημερινά και δουλεύουν μέρα – νύχτα σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες για να καταφέρουν να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά τους. Άνθρωποι που δεν παίζουν μπάλα και εργάζονται τρομερά σκληρά με ελάχιστα χρήματα, διαθέτοντάς τα για το καλό των ανθρώπων που έφεραν στη ζωή. Ο Κριστιάνο σε αυτό ήταν και τυχερός, πέρα από ικανός και δουλευταράς για να φτάσει να εξελίξει τόσο πολύ το ταλέντο του. Όμως, μαθαίνει να είναι και σωστός οικογενειάρχης. Και να λατρεύει τα παιδιά. Και να που η δόξα και τα πλούτη δεν διαφοροποιούν το πένθος του γονέα όταν χάνει το μωρό του. Σε αυτό, ο Κριστιάνο είναι ίδιος με όλους…