Αν υπήρχε μουσείο για εξαιρετικές εμφανίσεις ομάδων απέναντι στη Σίτι, τότε αυτή της Λίβερπουλ θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Με την βοήθεια του Κλοπ, οι «ρεντς» κατάφεραν να πετύχουν τρία τέρματα σε ένα ημίχρονο απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι και το έκαναν με στιλ, εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες των αντιπάλων τους αλλά και την ατομική ποιότητα των παικτών της.
Εκτός από το προφανές, δηλαδή την πίεση του Μανέ στον Στέφεν και την γκάφα του Αμερικανού τερματοφύλακα που οδήγησε στο 2ο γκολ, η Λίβερπουλ πίεσε πολύ ψηλά και προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους από τον τερματοφύλακα στους αμυντικούς ή στους δύο χαφ.
Ο Μανέ σε ρόλο κεντρικού επιθετικού ήταν εκείνος που είχε αναλάβει την πίεση στα δύο στόπερ και τον Στέφεν ενώ παράλληλα έκλεινε τους διαδρόμους προς τον Φερναντίνιο, με την Σίτι να οδηγείται σε απομακρύνσεις της μπάλας με μακρινές μπαλιές και την Λίβερπουλ να ανακτά πιο εύκολα την κατοχή.
Ό,τι και να έκανε ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν ήταν ικανό για να επιτρέψει στους «πολίτες» να παίξουν με την μπάλα χαμηλά, με τους «ρεντς» να κερδίζουν κάθε μονομαχία και να διατηρούν την κατοχή, με αποτέλεσμα οι «πολίτες» να επιχειρήσουν μόλις ένα σουτ στο πρώτο 45λεπτο.
Πριν από μερικά χρόνια, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε απλοποιήσει την έννοια της αλλαγής παιχνιδιού στο ποδόσφαιρο, μιλώντας στον βιογράφο Μάρτι Περαρνάου: «Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, το μυστικό είναι να υπερφορτώσεις τη μία πλευρά του γηπέδου, έτσι ώστε ο αντίπαλος να πρέπει να «γέρνει» την άμυνά του για να ανταπεξέλθει.
Υπερφορτώνεις τη μία πλευρά και τους τραβάς προς τα μέσα έτσι ώστε να αφήνουν την άλλη πλευρά αδύναμη. Και όταν τα κάνουμε όλα αυτά, κάνουμε επίθεση και σκοράρουμε από την άλλη πλευρά».
Αυτό ακριβώς έκανε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέναντι στην Σίτι. Το εκπληκτικό τρίτο γκολ της Λίβερπουλ ξεκινάει από μία αλλαγή παιχνιδιού του Αλεξάντερ-Άρνολντ στον Ντίας, αφήνοντας τον Κολομβιανό να ταλαιπωρήσει τον Κανσέλο στο ένας εναντίον ενός. Στη συνέχεια, η μαεστρία του Τιάγκο, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι για τους «ρεντς», ήταν αρκετή για να μοιράσει μία εξαιρετική ασίστ στον Μανέ.
Πλέον, ο Γιούργκεν Κλοπ και η παρέα του θα βρεθούν στον τελικό του FA Cup παραμένοντας εντός όλων των στόχων ακόμη και στον Απρίλιο, με το όνειρο του quadruple να παραμένει ζωντανό.