Στην ΑΕΛ όπως γράψαμε ξανά, δεν υπάρχει καμιά βιασύνη για να παρθούν αποφάσεις καθώς η ομάδα έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να γίνει αυτό. Οι οριστικές εξελίξεις για τους γαλαζοκίτρινους θα προκύψουν με το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς ξεκινώντας από το θέμα του προπονητή.
Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τι σκέφτεται ο Ανδρέας Σοφοκλέους για την επόμενη χρονιά. Από την άλλη είναι λογικό να υπάρχουν διάφορα σενάρια για όλους στην ομάδα από την στιγμή που δεν υπάρχουν οριστικές εξελίξεις. Εμείς κάνουμε μια μικρή για την ομάδα (επαναλαμβάνουμε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν σε μεταγενέστερο στάδιο).
Το σενάριο να συνεχίσει ο Σάββας Παντελίδης στον πάγκο και να του δοθεί η ευκαιρία να φτιάξει μια ομάδα με τα δικά του θέλω έχει αρκετές πιθανότητες.  Το δείγμα του Ελλαδίτη κρίνεται ικανοποιητικό ως ένα βαθμό από την διοίκηση και υπάρχει η πιθανότητα να του δοθεί η εντολή να παραμείνει και την νέα χρονιά. Προφανώς και θα μπορούσε η ομάδα της ΑΕΛ να τα πάει καλύτερα αλλά θα ήταν άδικο να δοθεί εξ ολοκλήρου η ευθύνη σε ένα προπονητή που ήρθε στα μέσα της χρονιάς. Ο Σάββας Παντελίδης έχει να λέει ότι η ομάδα του ανέβηκε επιθετικά αλλάζοντας το πρόσωπο της με τον ίδιο στον πάγκο.
Η χρησιμοποίηση του Φραντζή σε μεγάλο βαθμό και του Ανδρέου σε λιγότερο, επίσης περνά στα θετικά.  Οι μετεγγραφές του Ιανουάριου επίσης έδειξαν ότι η ομάδα βελτιώθηκε και σίγουρα το γεγονός ότι υπάρχει μια καλή γνώση και της ελληνικής αγοράς θα βοηθήσει την ομάδα να ενισχυθεί περισσότερο. Από την άλλη υπάρχουν και τα αδύνατα σημεία της ομάδας και πάντα θα υπάρχουν και τα περιθώρια βελτίωσης στην ομάδα. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος και αν υπήρχε η δυνατότητα θα διορθώνονταν κάποια πράγματα στην ομάδα.  Για παράδειγμα η αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν έδειξε την αναμενόμενη βελτίωση και εκεί είναι ένα στοίχημα. Η έλευση του Μέγιερι έδωσε μια μεγαλύτερη ασφάλεια στην ομάδα αλλά μέχρις εκεί. Αν και εφόσον έχουμε την παραμονή του Σάββα Παντελίδη και την νέα χρονιά όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος και θα ξεκαθαρίσουν και οι στόχοι της ομάδας αλλά και το πώς προχωρούν στην ΑΕΛ με τον ρόστερ αφού αναμένεται να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα. Στην ομάδα πληροφορούμαστε ότι είναι έτοιμοι για να γίνει το οποιοδήποτε ξεκαθάρισμα και να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές έστω και αν δεσμεύονται με συμβόλαιο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια για πρόωρη επέκταση της συνεργασίας και με τους Νταβόρ Ζτραβκόφσκι και Αντρέ Τεϊσέιρα.

Αριστείδου Μιχαήλ