«Πράσινο» το ντέρμπι! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο με γκολ του ασταμάτητου Αϊτόρ και δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ για επιστροφή στην Ευρώπη!

Το ματς:

Το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον. Ο ρυθμός εξαιρετικός. Πάνω-κάτω η μπάλα αλλά τελικές με το σταγονόμετρο αφού και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στην ανάπτυξή τους. Μόλις στο 4′ καταγράφθηκε η πρώτη τελική του ματς και ήταν για τον Ολυμπιακό. Αντεπίθεση των ερυθρολεύκων, σέντρα του Ροντρίγκες από τα αριστερά, ο Μασούρας έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπρινιόλι. Η απάντηση του Παναθηναϊκού στις χαμένες ευκαιρίες ήταν άμεση. Από βαθιά μπαλιά του Βέλεθ, ο Αϊτόρ πάτησε περιοχή από αριστερά, έκανε και το σουτ και ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ! Στο 21′ ο Μασούρας σε κενή εστία και μετά από γύρισμα του Ελ Αραμπί σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Έλληνας εξτρέμ ήταν οφσάιντ. Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια στο 0-0, στο 42′ μία ανάπτυξη του Παναθηναϊκού από τα δεξιά και μία κίνηση σέντερ φορ του Αΐτορ έφεραν το 1-0. Ασίστ ο Γκατσίοβιτς και πλασέ του Ισπανού πάνω στη κίνηση.
Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε τον Ολυμπιακό να παίρνει την μπάλα στα πόδια του με τις… ευλογίες του Παναθηναϊκού και να προσπαθεί να απειλήσει. Οι “πράσινοι” ουσιαστικά έδωσαν χώρο στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς(με σκοπό να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση). Πάντως οι ερυθρόλευκοι ήταν ακίνδυνοι. Ούτε οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν καλύτερο τον Ολυμπιακό. Τέσσερις αλλαγές πριν το 60′ έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός, αλλά προκοπή δεν είδε! Ένα σουτ του Ροντρίγκες στο 72ο λεπτό δεν δυσκόλεψε τον Μπρινιόλι. Οι ερυθρόλευκοι γλίτωσαν και στο 75ο λεπτό από το 2-0. Ο Παπασταθόπουλος τράβηξε την φανέλα του Αλεξανδρόπουλου μέσα στην περιοχή του Βατσλίκ προκειμένου να τον πιάσει, αλλά ο ρέφερι είπε “παίζετε”. Το 1-0 δεν άλλαξε και οι πράσινοι πέτυχαν μία σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες – Πέρεθ, Μαουρίσιο (63’ Βιγιαφάνιες), Γκατσίνοβιτς (63’ Βιτάλ) – Παλάσιος (90’+1’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (72’ Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (72’ Καρλίτος)

Στον πάγκο έμειναν: Διούδης, Σάρλια, Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ- Εμβιλά (59’ Μπουχαλάκης), Κανέ (58’ Φορτούνης), Αγκιμπού Καμαρά – Μασούρας (58’ Βαλμπουενά, λτ. 77’ Καρβάλιο), Γκάρι Ροντρίγκες, Γιουσέφ Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο)

Στον πάγκο έμειναν: Κρίστινσον, Βρουσάι, Φαντινγκά, Μανωλάς
Διαιτητής: Νικολά Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Βοηθοί: Βλάνταν Τοντόροβιτς, Μιλούτιν Ντούκιτς
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
VAR: Mόργκεν Κρογκ (Δανία), AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ