Ένας ποδοσφαιριστής που δίχως να είναι φαντεζί, κάνει τρομερή δουλειά στο γήπεδο. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα έδειξε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τη Σίτι πως η Λίβερπουλ θα πρέπει να ευγνωμονεί την τύχη της που έστειλε τον Ισπανό στο «Άνφιλντ».
Στην κυριαρχία των «κόκκινων» στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους «πολίτες», ο Τιάγκο έκανε τα πάντα. Είχε 7/7 κερδισμένες μονομαχίες, 2/2 επιτυχημένες ατομικές ενέργειες μπροστά σε αντίπαλο, 2/2 επιτυχημένες εναέριες διεκδικήσεις της μπάλας και 2/2 μαρκαρίσματα.
Η ηρεμία που προσφέρει στη Λίβερπουλ στο χώρο του κέντρου, ο τρόπος με τον οποίο δεν θ’ αγχωθεί ποτέ ακόμα κι όταν έχει γύρω του πολλά σώματα, η ασίστ στον Μανέ στο τρίτο εκπληκτικό γκολ της ομάδας του Κλοπ και η μπαλιά που έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο στον Σαλάχ, είναι μερικά από τα στοιχεία που τον έκαναν να κερδίσει το καθολικό χειροκρότημα.
Έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της εξέδρας με την απλότητά του και μπορεί στον τελικό του Λιγκ Καπ να έβαλε τα κλάματα γιατί δεν κατάφερε να παίξει με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, όμως, τώρα του πιστώνεται τεράστιο μερίδιο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου.
«Έκανε εμφάνιση τοπ επιπέδου και ο Τιάγκο, αλλά και όλη η μεσαία γραμμή της ομάδας μας. Ο Κεϊτά, ο Φαμπίνιο… Έχοντας στο νου και το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι μας με την Σίτι, καταλαβαίνει πολύ καλά κάποιος την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για ξεκούραση και τη διαφορά που κάνει στις εμφανίσεις των παικτών» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ λίγο μετά το 3-2 επί των «πολιτών» στο «Γουέμπλεϊ».