Μπορεί η Μπέρνλι να είναι επηρεασμένη ψυχολογικά από την απόλυση του Σον Ντάις, αλλά στο πρώτο της ματς μετά από 9,5 χρόνια δίχως αυτόν στον πάγκο, τα έδωσε όλα! Έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά ο Σούτσεκ ήταν ο μοναδικός που μπόρεσε να νικήσει τον Πόουπ, με το τελικό 1-1, να την κρατά τρεις βαθμούς μακριά από την Έβερτον. Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ είχε ως ήρωα τον Γκιμαράες και με δύο δικά του γκολ, πήρε τη νίκη απέναντι στον κακό «δαίμονά» της, την Λέστερ (2-1)!
Επρόκειτο αναμφίβολα για δύο αναμετρήσεις που εκ πρώτης όψεως ναι μεν είχαν φαβορί, αλλά ουδείς θα μπορούσε να πει με σιγουριά την τελική έκβασή τους. Από τη μία είχαμε το ματς του «Σεντ Τζέιμς Παρκ» της Νιούκαστλ με την Λέστερ, με τους φιλοξενούμενους να προέρχονται από μεγάλη πρόκριση στο Europa Conference League και τους γηπεδούχους να είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στο 2022, μετά την Λίβερπουλ!
Από την άλλη, είχαμε το ματς της Γουέστ Χαμ με την Μπέρνλι, στην πρώτη συνάντηση των «clarets» δίχως τον Σον Ντάις στον πάγκο τους, μετά τον Οκτώβριο του 2012 και τον Μάικ Τζάκσον να τον αντικαθιστά προσωρινά.
Όσον αφορά την εξέλιξή τους, είχαμε γκολ και στα δύο ματς, στα πρώτα ημίχρονα! Η Λέστερ προηγήθηκε στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» με τον Λούκμαν στο 19ο λεπτό, στην 3η συνεχόμενη φορά που αγωνίζεται βασικός και σκοράρει, αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα.
Ο Μπρούνο Γκιμαράες πέτυχε το 2ο γκολ του στην σεζόν, σε μία φάση που ξεκίνησε από κόρνερ, ο Μπερν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Σμάιχελ για να ισοφαρίσει, εν μέσω αποθέωσης.
Την ίδια ώρα, στο 33ο λεπτό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, η Γουέστ Χαμ είδε την Μπέρνλι να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της νέας εποχής, δίχως τον Σον Ντάις! Ο Βέγκορστ σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, ενώ ήταν και η πρώτη φορά που βρήκε δίχτυα με αυτόν τον τρόπο, μετά από 35 ματς πρωταθλήματος, είτε στην Αγγλία, είτε στην Γερμανία!
Οι πανηγυρισμοί κόπασαν γρήγορα, μετά από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γουέστγουντ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Κορνέ αστόχησε σε πέναλτι, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να έχουν την δυνατότητα να κυνηγήσουν την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος!
Ωστόσο, καμία σχέση δεν είχαν όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονα, με αυτά που έλαβαν χώρα στην επανάληψη των δύο αναμετρήσεων. Η Λέστερ κυριάρχησε στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», φτάνοντας μέχρι και σε ποσοστό 80% κατοχής της μπάλας, αλλά δεν σκόραρε και… τιμωρήθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Μπρούνο Γκιμαράες να κάνει το 2-1 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης!
Αντίστοιχα, η Μπέρνλι αμύνθηκε μαζικά για 45 λεπτά απέναντι στην Γουέστ Χαμ, αλλά κάποια στιγμή έμοιαζε σίγουρο πως θα λαβωθεί. Ο Σούτσεκ σκόραρε στο 75’, ο Μπενραχμά έχασε τεράστια ευκαιρία ένα λεπτό μετά, ο Πόουπ έκανε απίθανη απόκρουση στο 87’  και το τελικό 1-1, δεν της επέτρεψε να μειώσει την διαφορά από την… σωτηρία στο -1!