Η Μπάγερν Μονάχου άφησε πίσω της τον αποκλεισμό-σοκ από την Βιγιαρεάλ στο Champions League και επέστρεψε στις επιτυχίες στην Bundesliga, κερδίζοντας με… διπλό από ημίχρονο και 2-0 την Αρμίνια Μπίλεφελντ, για την 30η αγωνιστική.
Οι Βαυαροί «προειδοποίησαν» στο 8’, με την κεφαλιά του Λεβαντόβσκι την οποία έβγαλε ο Ορτέγκα με την βοήθεια και του δοκαριού του. Ενώ προηγήθηκαν δύο λεπτά μετά, χάρη σε αυτογκόλ του Λάουρσεν με την κοιλιά του, σε μια προσπάθεια να προλάβει τον Πολωνό στράικερ κι ενώ η φάση ελέγχθηκε μέσω VAR!
Ακολούθησαν εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους μάλιστα να ισοφαρίζουν στο 44’, όταν ο Οκουγκάβα «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον Νόιερ. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε αφού ο Ιάπωνας επιθετικός ήταν «ακάλυπτος» όπως φάνηκε και στο VAR…
Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο «δικός μας» Κώστας Βασιλειάδης πέρασε στο ματς ως αλλαγή. Με τον Νόιερ να λέει «όχι» στον Βίμερ δύο λεπτά μετά, με εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας το 0-1.
Κι αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, η Μπάγερν πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, στο… 97’. Καθώς από την 10η φετινή ασίστ του Κίμιχ, ο Γκνάμπρι πέτυχε το 0-2 με φοβερό βολέ από θέση μέσα δεξιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αρμίνια ξεκίνησε καλύτερα, διαμαρτυρήθηκε δις για πέναλτι με τον διαιτητή Γέλενμπεκ να μην… συγκινείται ούτε στο 57’, με τον Βίμερ να πέφτει κάτω μετά από επαφή με τον Ουπαμεκανό. Ούτε και στο 65’, όταν ο Παβάρ πρόλαβε κι έβαλε την κόντρα στον Οκουγκάβα, πριν αυτός κάνει το 1-2.
Ενδιάμεσα, ο Νόιερ έβγαλε το χαμηλό σουτ του Πίπερ, ενώ ο αρχηγός των φιλοξενούμενων ήταν στην σωστή θέση και στην προσπάθεια του Βασιλειάδη, στο 84’.
Τελικά, η Μπάγερν «κλείδωσε» το «τρίποντο» δύο λεπτά μετά, όταν από ωραία ομαδική ενέργεια και ασίστ του Λεβαντόβσκι, ο Μουσιάλα -που είχε περάσει αλλαγή στο 61’- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Οερτέγκα, για το τελικό 0-3.
Οι νικητές παρέμειναν πρώτοι και στο +9 από την δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ, τέσσερις «στροφές» πριν το φινάλε, με τους ηττημένους να φιγουράρουν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.
Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής:
Σάββατο, 16/04
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 6-1
(24′ Τότε, 26′ Βιτσελ, 28′ Ακάντζι, 35′ Τσαν, 38′, 54’ Χάαλαντ – 82’ Μπακού)
Φράιμπουργκ-Μπόχουμ 3-0
(5’ Κίμπλερ, 16’, 53’ Σάλαϊ)
Μάιντς-Στουτγκάρδη 0-0
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 0-1
(49’ Σερντάρ)
Γκλάντμπαχ-Κολωνία 1-3
(85′ Εμπολό – 5′ Μοντέστ, 20′ Κάιντς, 34′ Λούμπιτσιτς)
Κυριακή, 17/04
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(10′ αυτ. Λάουρσεν, 45’+7′ Γκνάμπρι, 85′ Μουσιάλα)
Ουνιόν Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)
Χόφενχαϊμ-Γκρόιτερ Φιρτ (18:30)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Λειψία (20:30)