Σε νέες εκλογικές περιπέτειες εισέρχονται οι διαιτητές, αφού θα προκύψουν δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΔΚ και μάλιστα, γίνεται από τώρα πρόβλεψη για διχασμό γύρω από το ποιος θα εκλεγεί.
Συγκεκριμένα,
πληροφορίες θέλουν το βοηθό διαιτητή Νίκο Εγγλέζου να «αμφισβητεί» το Γιώργο Πάπουτσο εν όψει της εκλογικής συνέλευσης που θα γίνει την πρώτη βδομάδα Ιουνίου.
Ο Νίκος Εγγλέζου έχει αυτή τη φιλοδοξία και μάλιστα άρχισε εδώ και καιρό προσπάθεια να πείσει συναδέλφους του ότι πρέπει να γίνει αλλαγή στην προεδρία. Δίπλα του Εγγλέζου φαίνεται να είναι συγκεκριμένοι διαιτητές όπως ο Βασίλης Δημητρίου με τον οποίο έχει διαχρονική φιλία καθώς και πολλοί διαιτητές από την επαρχία Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου.


Αν θα τα καταφέρει όμως ή όχι να εκλεγεί, είναι και θέμα Γιώργου Πάπουτσου, ο οποίος τον Ιούνιο του 2019, είχε καταφέρει να εκλεγεί στην προεδρία, κόντρα στις σε βάρος του προβλέψεις που ήθελαν τότε τον Χαράλαμπο Σκαπούλλη σαν φαβορί.
Είναι γεγονός, ότι ο Πάπουτσος, καταφέρνει να έχει δίπλα του ένα μεγάλο αριθμό διαιτητών που πιστεύουν ότι η παρουσία του στην προεδρία, είναι εγγύηση για τη λειτουργία του ΣΔΚ.
Ο Πάπουτσος, έχει καταρχήν αποφασίσει να επανδιεκδικήσει, αφού του το ζητούν φίλοι και συνεργάτες, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται να περάσει η ηγεσία των διαιτητών σε άλλα χέρια.
Κοινό μυστικό επίσης, είναι ότι η 3ετία της προεδρίας Πάπουτσου έφερε πολλές φορές την αντιπαράθεση με το Νίκο Εγγλέζου που είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος με αποκορύφωμα τη διαφωνία για την εκπροσώπηση του ΣΔΚ στην επιτροπή διαιτησίας και στην ΚΟΠ.
Και όλ’ αυτά συμβαίνουν, σε μία χρονική περίοδο, όπου οι Κύπριοι διαιτητές, όχι απλά μπαίνουν στο περιθώριο λόγω ξένων, αλλά είναι και οι αποφάσεις του Μάζιτς σε βάρος των γνωστών στελεχών, χωρίς να προκύπτει καν αντίδραση, πέρα από τη σημερινή συνάντηση με την ΚΟΠ, στη διάρκεια της οποίας, δεν αναμένεται βέβαια να αλλάξει κάτι, ακόμα και αν δοθούν οι καθιερωμένες υποσχέσεις από την ομοσπονδία.

Μιχάλης Παπαγεωργίου