Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την άκρως ενδιαφέρουσα ρεβάνς στο κύπελλο ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΕΛ. Το ματς, έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά για τις δύο ομάδες, είναι καθοριστικό αφού είναι η μοναδική τους οδός για έξοδο στην Ευρώπη αλλά και διάκριση.
Η ιστοσελίδα μας, επικοινώνησε με τέσσερις προπονητές οι οποίοι μας είπαν πως περιμένουν το παιχνίδι.
Ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο Κώστας Σακκάς, ο Σάββας Δαμιανού και ο Αλέξης Γαρπόζης, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Δεν χωρεί προγνωστικά, ενώ η αναμέτρηση αναμένεται να είναι συναρπαστική.
Αναλαυτικά τι μας δήλωσαν:
ΠΑΜΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
«Δεν υπάρχει πρόβλεψη, είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες. Οι πιθανότητες είναι στο 50-50. Η καλύτερη ομάδα που θα βρεθεί στη μέρα της θα πάρει και τη νίκη. Φυσικά, χρειάζεται ο παράγοντας τύχη. Ομόνοια και ΑΕΛ, έδειξαν πως αν είναι στη μέρα τους, πως μπορούν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο και με αυτά που βλέπω τις τελευταίες αγωνιστικές είναι 50-50. Κάποιοι, ίσως πουν ότι η Ομόνοια είναι μικρό προβάδισμα διότι παίζει στην έδρα της και έχει και το εκτός έδρας γκολ αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Θα είναι ένα ντέρμπι από δύο πολύ καλές ομάδες που θα έχουν μόνο τη νίκη στο μυαλό τους. Η Ομόνοια δεν θα πορευτεί με το σκεπτικό να μείνει με το 0-0, γιατί έχει το εκτός έδρας γκολ και προκρίνεται. Ξέροντας πως παίζει η Ομόνοια, είναι μια επιθετική ομάδα με το νέο προπονητή. Το ίδιο και η ΑΕΛ που άλλαξε η φιλοσοφία της με τον Παντελίδη. Θα δούμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, μέσα στα όρια της αθλητοπρέπειας και ο καλύτερος ας νικήσει».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ
«Θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Η Ομόνοια έχει το προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ αλλά και λόγω του ότι παίζει στο ΓΣΠ. Και των δύο ομάδων, μοναδικός τους στόχος είναι το κύπελλο. Η ΑΕΛ δείχνει πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα παιχνίδια. Η Ομόνοια, όπως την είδα το τελευταίο παιχνίδι δεν ήταν καλή, αλλά θεωρώ πως ετοιμάζεται για το ντέρμπι με την ΑΕΛ και αυτός ήταν ο λόγος. Πρέπει να ανεβάσει την απόδοση της αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση. Η ΑΕΛ θα παρουσιαστεί με ένα αμυντικογενές σχήμα. Θα γεμίσει το κέντρο και θα προσπαθήσει να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη, η Ομόνοια θα πιέσει ψηλά και θα είναι ρίσκο. Θα κριθεί στο ποιος θα κερδίσει στις μονομαχίες, διότι ένα τέτοιο ντέρμπι θα πάει πολύ στις μονομαχίες. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που επιτίθεται από τον άξονα και προσπαθεί να παίξε κάθετα. Έχει πολύ καλούς παίκτες στην αντεπίθεση. Η Ομόνοια με τον Λένον δείχνει να θέλει να βάλει πίεση αρκετά ψηλά, προσπαθεί να πλαγιοκοπήσει και είναι πάρα πολύ καλή με τον Παπουλή και τον Λοΐζου στην ενδεκάδα. Γίνονται πολύ καλές πάσες μεταξύ της αμυντικής και της μεσαίας γραμμής. Έχουν καλή συνεννόηση».

ΣΑΒΒΑΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ
«Είναι αφοσιωμένες εδώ και καιρό στο παιχνίδι Ομόνοια και ΑΕΛ. Όλη η διαχείριση που έγινε όλο αυτό το διάστημα από τις δύο ομάδες, ήταν για αυτό το παιχνίδι. Θα παρατάξουν ότι καλύτερο έχουν για να πάρουν την πρόκριση. Η Ομόνοια έχει ένα προβάδισμα γιατί έβαλε γκολ στο Τσίρειο και αγωνίζεται στην έδρα της. Η ΑΕΛ, από την άλλη, είναι σε καλό πολύ καλό φεγγάρι τελευταία. Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι θα είναι μια πολύ δυνατή μονομαχία».

ΑΛΕΞΗΣ ΓΑΡΠΟΖΗΣ
«Έχει ένα μικρό προβάδισμα η Ομόνοια λόγω του ότι σκόραρε εκτός έδρας. Οι πιθανότητες όμως, είναι στο 50-50. Δεν ξέρουμε τι δυνατότητες θα βγάλουν ή θα δείξουν στο γήπεδο οι ομάδες, αφού από το Β’ γκρουπ είναι οι πιο «αδιάφορες». Δεν γνωρίζουμε πως θα εμφανιστούν, και οι δύο προπονητές δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους. Το σίγουρο είναι πως η αναμέτρηση δεν χωράει προγνωστικά και είναι τεράστιας σημασίας παιχνίδι και για τους δύο».

Θράσος Δημητρίου