«Βόμβα» στο Μόναχο από την απίθανη Βιγιαρεάλ. Η ομάδα του Έμερι πήρε την ισοπαλία 1-1 μέσα στην έδρα της Μπάγερν και μαζί το εισιτήριο για τα ημιτελικά, καθώς είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Προηγήθηκαν οι Βαυαροί με τον Λεβαντόφσκι αλλά στο 88’ ο Τσουκβουέζε πάγωσε την «Allianz Arena».
Στο 6ο μόλις λεπτό ο Μορένο έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά άουτ και στο 11’ ο Σανέ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ρούλι έδιωξε με τα πόδια ενώ στο 20’ ο Μουσιάλα έκανε τις προσποιήσεις και το γύρισμα από αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε απ’ όλους.
Στο 29ο λεπτό ο Γκορέτσκα σέντραρε από δεξιά και ο Μουσιάλα πήρε  την κεφαλιά από το πέναλτι αλλά ο Ρούλι μπλόκαρε σταθερά ενώ στο 33’ και στο 36’ ο Λεβαντόφσκι έκανε δυο πολύ άσχημα μαρκαρίσματα στον Αλμπιόλ, αλλά είδε την κίτρινη μόνο για το πρώτο.
Στο 41ο λεπτό ο Καπού έκανε μαγική ενέργεια στον άξονα και κάθετη στον Ντανζουμά που αστόχησε από ιδανικό σημείο αλλά ήταν και οριακά εκτεθειμένος και στο 45+4’ η Βιγιαρεάλ άλλαξε πανέμορφα την μπάλα, ο Μορένο γύρισε όμορφα μέσα από την περιοχή αλλά το σουτ του έφυγε λίγο έξω.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν εντελώς αλλαγμένες σε σχέση με το πρώτο μέρος. Η Μπάγερν πίεσε από την αρχή ενώ οι Ισπανοί είχαν χάσει την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση τους.
Στο 51’ ο Σανέ έκανε φοβερή ενέργεια και  γύρισμα από δεξιά αλλά ο Ουπαμεκανό πλάσαρε εντελώς άστοχα από το πέναλτι και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παρέχο έκανε λάθος πάσα, η μπάλα έφτασε στον Λεβαντόφσκι που από τα όρια της περιοχής γύρισε, πλάσαρε κι έγραψε το 1-0.
Μάλιστα στο 71’ ο Σανέ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μίλερ βρέθηκε μόνος με τον Ρούλι και πήρε  την κεφαλιά αλλά αστόχησε και στο 76’ το σουτ του Κομάν έφυγε λίγο έξω. Στο 82ο λεπτό το σουτ του Ντανζουμά από δεξιά έφυγε λίγο έξω ενώ στο 88’ ήρθε  το γκολ για τη Βιγιαρεάλ.
Ο Λο Σέλσο έκανε τρομερή ενέργεια στον άξονα κι άφησε στον Μορένο, εκείνος από αριστερά έστρωσε απέναντι  στον Τσουκβουέζε που πλάσαρε από κοντά για το 1-1.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντές (87’ Ντέιβις), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Σανέ, Μουσιάλα (82’ Γκνάμπρι), Μίλερ (90’ Τσούπο Μοτίνγκ), Λεβαντόφσκι
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Πάου Τόρες, Αλμπιόλ, Φόιθ, Εστουπινιάν, Κοκλέν (84’ Τσουκβουέζε), Καπού, Παρέχο (90+1’ Οριέ), Λο Σέλσο, Χεράρδ Μορένο, Ντανζουμά (84’ Πεδράθα)