Όχι μόνο, έκανε αυτό που ήθελε ο Σέρβος πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας αλλά ο απόηχος της παρουσίας του στη συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής, έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
Οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει λένε τα εξής σε ότι αφορά αρχικά το πως πέρασε τις εισηγήσεις του αλλά και για το πως επίσης, σκοπεύει να συνεχίσει τη θητεία του αν βέβαια συμφωνήσει στους άλλους τομείς με την ΚΟΠ.
1. Με επιχειρήματα, έπεισε τους παρευρισκόμενους, ότι οι διαιτητές που αποφάσισε να μην αξιολογεί στην α’ κατηγορία, δεν μπορεί να τους εμπιστεύεται. Παρουσίασε τα πιο «χοντρά τους λάθη» και ρώτησε τα μέλη της εκτελεστικής, αν πιστεύουν αυτοί πως με τέτοια λάθη, ότι δικαιούνται να είναι, είτε διεθνείς, είτε ακόμα και στη μεγάλη κατηγορία.
Ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τους Βασίλη Δημητρίου και Λούκα Σωτηρίου, αλλά δεν άφησε ούτε το Νικόλα Νεοκλέους. Είπε συνάμα, ότι αυτοί οι τρεις διαιτητές, έλαβαν από τον ίδιο πολλές ευκαιρίες, έκαναν και καλά ματς αλλά αρκετά από τα λάθη τους, ξεπερνούν το όριο του ανθρώπινου!
2. Τους διαβεβαίωσε ότι έρχεται μία ομάδα νέων διαιτητών, στα πρόσωπα και στην απόδοση των οποίων πιστεύει. Συγκεκριμένα εξέφρασε την άποψη, ότι αυτοί οι οποίοι θα προαχθούν, συν 5-6 διαιτητές οι οποίοι θα παραμείνουν στον κατάλογο, έχουν τα φόντα να ανταποκριθούν καλύτερα και να σηκώσουν το βάρος της διαιτησίας.


Βασικά, το πλάνο του Μάζιτς όπως το παρουσίασε, περιλαμβάνει ανανέωση στον κατάλογο με διαιτητές που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, ο ίδιος αξιολογεί και θεωρεί ότι μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό της διαιτησίας σε επίπεδο α’ κατηγορίας.
3. Όταν ο Μάζιτς έκανε την αξιολόγηση για τους διαιτητές που υποβίβασε και αυτούς που θα προβιβάσει, είπε στα μέλη της εκτελεστικής, ότι αποχωρεί από τη συνεδρία και έχουν το λόγο να αποφασίσουν αν τους έπεισε ή όχι.
Η απάντηση ήρθε σε διάστημα περίπου 30 λεπτών, όταν ομόφωνα έγιναν αποδεχτά όσα είπε ο Σέρβος.
4. Αναφορικά με  το αν θα αλλάξει το σκηνικό εν όψει της νέας σεζόν και συγκεκριμένα αν μπορεί κάποιος από τους τέσσερις «κομμένους» να επιστρέψει στην α’ κατηγορία, δεν είναι και το πιο εύκολο.
Παρόλο ότι ακούστηκαν απόψεις ότι δεν πρέπει να θυματοποιηθούν και οι τέσσερις εν τούτοις με το Μάζιτς στην ηγεσία της διαιτησίας, οι πιθανότητες περιορίζονται, αλλά από την στιγμή που αφέθηκε ανοικτό παράθυρο, θα δούμε αν μπορεί να αλλάξει κάτι.
5. Το μέλλον του Μίλοραντ Μάζιτς θα κριθεί και από τον ίδιο, αν θέλει να μείνει αλλά και από την ηγεσία της ΚΟΠ. Μετά όμως από τη χθεσινή παρουσία του στην εκτελεστική, πιο πολύ κέρδισε παρά έχασε πόντους ο Σέρβος αφού ακόμα και εκείνοι που τα είχαν μαζί του, πείστηκαν για την προσωπικότητα και ικανότητα του!
Θεωρείται πάντως δεδομένη η επιθυμία του προέδρου της ΚΟΠ να συνεχίσει τη συνεργασία και ετοιμάζεται ήδη η σχετική πρόταση για να πείσει το Μάζιτς να μείνει τουλάχιστον και για τη σεζόν 2022-23.

Μιχάλης Παπαγεωργίου