Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στα πρόθυρα ενός σοκαριστικού αποκλεισμού, όμως ο Ροντρίγκο έστειλε τον προημιτελικό με την Τσέλσι στην παράταση, όπου ο Μπενζεμά έδωσε το τελειωτικό χτύπημα!
Πόσο δύσκολο ήταν αυτό που πήγε να κάνει η Τσέλσι; Στα όρια του αδύνατου. Του ανέφικτου. Του εξωπραγματικού. Ποτέ καμία αγγλική ομάδα δεν είχε κερδίσει με πάνω από ένα γκολ διαφορά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την Ρεάλ Μαδρίτης.
Ποτέ άλλοτε η βασίλισσα δεν είχε αποκλειστεί σε νοκ-άουτ έχοντας κερδίσει με 3-1 το πρώτο παιχνίδι: «Έχουμε ελάχιστες ελπίδες, αλλά θα πολεμήσουμε για αυτές που μας αναλογούν», υποσχέθηκε ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι πιστεύει. Ήταν αυτός που φανάτισε τους παίκτες του. Αυτός που τους  έδειξε πως υπάρχει τακτικό πλάνο για να έρθει η μεγάλη ανατροπή.
Ωστόσο, έπεσε πάνω στην περίπτωση. Μπορεί η Τσέλσι να ήταν η κάτοχος του θεσμού, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα που το έχει σηκώσει πιο πολλές φορές από κάθε άλλη. Είναι αυτή που ξέρει να παίρνει προκρίσεις με κάθε τρόπο καλύτερα από κάθε άλλο κλαμπ. Είτε παίζει καλά είτε όχι. Είτε το αξίζει είτε όχι.
Εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα και οι Λονδρέζοι είχαν φτάσει σε σκορ πρόκρισης (0-3), η βασίλισσα αναστήθηκε από τις στάχτες της και πήρε μία απίστευτη πρόκριση στην παράταση (2-3).
Τι έγινε μέσα σε μία εβδομάδα και οι δύο ομάδες μεταμορφώθηκαν πάρα πολύ; Ένα σωρό πράγματα. Η τιμωρία του Έντερ Μιλιτάο άφησε την Ρεάλ Μαδρίτης με δίδυμο Νάτσο – Αλάμπα στο κέντρο της άμυνας, αυτό δεν πήγε καλά.
O Τούχελ άφησε στην άκρη το πλάνο με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και σκαρφίστηκε κάτι νέο. Ένα τακτικό masterclass. Η Τσέλσι άλλοτε έπαιζε με τέσσερις στην άμυνα, άλλοτε με τρεις και άλλοτε με πέντε, αναλόγως τι ρόλο έπαιρνε στο γήπεδο ο Τζέιμς και ο Λόφτους-Τσικ, οι οποίοι έκαναν τα πάντα από δεξιά.
Οι Λονδρέζοι είπαν από την αρχή ότι θα ψάξουν το γρήγορο γκολ και το έκαναν πράξη. Μετά από ένα κυριαρχικό πρώτο τέταρτο, έκαναν το 0-1 με υπέροχο διαγώνιο σουτ του Μάουντ, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες και με καλοζυγισμένο σουτ, γέμισε αμφιβολίες τους μερένγκες.
Με εξαίρεση ένα βολέ εκτός περιοχής του Μπενζεμά (23’) που εξοστρακίστηκε σωτήρια στο κεφάλι του Τιάγκο Σίλβα, η βασίλισσα έμοιαζε παθητική, έκπληκτη, εξουδετερωμένη.
Σε μία ηγετική εμφάνιση καριέρας, ο Ρούντιγκερ που είχε ένα φαρμακερό σουτ στο πρώτο μέρος, με καλοζυγισμένη διαγώνια κεφαλιά έκανε το 0-2 (51’) και πλέον η Τσέλσι είχε καταφέρει να σβήσει το μειονέκτημα του Στάμφορντ Μπριτζ.
Οι Άγγλοι κυριαρχούσαν σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα, το 0-3 ήταν εμφανές ότι ήταν πιο κοντά από το 1-2. Από κλέψιμο ψηλά του Μάουντ, ο Καντέ έβγαλε τον Αλόνσο σε θέση βολής, εκείνος κέρδισε την κόντρα και κεραυνοβόλησε τον Κουρτουά για το 0-3 (61’) ή μάλλον έτσι νόμιζε.
Το γκολ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR και η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε και πάλι σφυγμό. Ο Μπενζεμά στην μοναδική φάση που κατάφερε να βρει χώρο, σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά (66’), με το φινάλε να είναι συγκλονιστικό.
Μετά από υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας, η Τσέλσι έβγαλε τον Βέρνερ μόνο στην αδύναμη πλευρά. Ο Γερμανός φορ με απανωτές προσποιήσεις έριξε στο έδαφος δύο αμυντικούς της Ρεάλ και με την βοήθεια της τύχης πλάσαρε τον Κουρτουά για το 0-3 (75’).
Τα πάντα έμοιαζαν τελειωμένα για την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο Αντσελότι είχε ακόμα μερικά χαρτιά να ρίξει στην παρτίδα. Ο Ιταλός τεχνικός έφερε άμεσα από τον πάγκο Μαρσέλο, Ροντρίγκο και μέχρι οι παίκτες της Τσέλσι να προσαρμοστούν στα νέα μαρκαρίσματα το γκολ ήρθε, αφού πρώτα ο Κουρτουά έσωσε το 0-4 με μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Χάβερτς.
Από μαγική μπαλιά του Μόντριτς με το εξωτερικό, ο αμαρκάριστος Ροντρίγκο με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-3 (80’), μόνο που για να πάμε στην παράταση στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε… αίμα και άμμος με απανωτές μεγάλες στιγμές από Μόντριτς (82’), Πούλισιτς (94’) για γκολ πρόκρισης.
Στην παράταση, η Ρεάλ Μαδρίτης επιστράτευσε όσο ηρωισμό της είχε απομείνει. Με τον Καρβαχάλ σε ρόλο στόπερ και τον Μόντριτς αποκαμωμένο, η βασίλισσα έκανε την δική της υπέρβαση.
Από κλέψιμο του Καμαβινγκά, ο Βινίσιους έκανε την πλαγιοκόπηση, την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στην καρδιά της περιοχής και ο Μπενζεμά με το κεφάλι απογείωσε το Μπερναμπέου (2-3).
Ο Τούχελ έφερε νέο αίμα (Ζορζίνιο, Ζίγες, Σαούλ), όμως το λάδι στο καντήλι είχε σωθεί, το μομέντουμ είχε γυρίσει. Η Τσέλσι άγγιξε το γκολ που θα έστελνε τον προημιτελικό στην παράταση σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις με Ζίγες (114’), Χάβερτς (116’) και Ζορζίνιο (119’), όμως η μπάλα δεν μπήκε ποτέ μέσα.
Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μία πρόκριση με ασύλληπτο τρόπο, μόνο που ο επόμενος αντίπαλος (πιθανότατα η Μάντσεστερ Σίτι) θα είναι ακόμα πιο… αγριεμένος.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Νάτσο (88’ Λούκας Βάθκεθ), Μεντί (78’ Μαρσέλο), Κρόος (73’ Καμαβινγκά), Κασεμίρο (78’ Ροντρίγκο), Μόντριτς, Βαλβέρδε, Βινίσιους (114’ Θεμπάγιος), Μπενζεμά.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ (100’ Ζίφες), Κόβατσιτς (106’ Ζορζίνιο), Λόφτους-Τσικ (106’ Σαούλ),  Μάουντ, Χάβερτς, Βέρνερ (83’ Πούλισιτς).